VIDEO. Blue Orgin a trimis turiști aproape de Spațiu pentru prima dată în 2 ani. Racheta a avut o viteză de 3.000 de km/h

  • Racheta turistică a companiei Blue Origin a adus pasageri la marginea Spațiului pentru prima dată în aproape doi ani.
  • Racheta New Shepard și capsula au decolat ieri de la sediul Blue Origin de pe o fermă privată din vestul Texasului.
  • Racheta de propulsie a aterizat în siguranță cu câteva minute înaintea capsulei.

Racheta turistică a companiei Blue Origin a adus pasageri la marginea Spațiului pentru prima dată în aproape doi ani. Misiunea vine după o pauză cauzată de o nereușită a unui zbor de testare fără echipaj.

Racheta New Shepard și capsula au decolat ieri de la sediul Blue Origin de pe o fermă privată din vestul Texasului, scrie CNN.

NS-25, cel de-al șaptelea zbor cu echipaj al Blue Origin de până acum, a transportat la bordul capsulei șase clienți: Mason Angel, Sylvain Chiron, fondator al fabricii franceze de bere artizanală Brasserie Mont-Blanc; Kenneth L. Hess, inginer de software și antreprenor; Carol Schalle, Gopi Thotakura, aviator; și Ed Dwight, căpitan al Forțelor Aeriene ale SUA, selectat de președintele John F. Kennedy în 1961 pentru a fi primul candidat de culoare la funcția de astronaut al națiunii.

Racheta de propulsie a aterizat în siguranță cu câteva minute înaintea capsulei.

În timpul misiunii, echipajul a zburat la o viteză de peste trei ori mai mare decât viteza sunetului, adică la peste 3.000 de kilometri pe oră. Racheta a ridicat capsula dincolo de linia Kármán, o zonă aflată la 100 de kilometri deasupra suprafeței Pământului, recunoscută pe scară largă ca fiind altitudinea la care începe spațiul cosmic.

În punctul culminant al zborului, pasagerii au experimentat câteva minute de imponderabilitate și au avut ocazia să vadă Pământul prin ferestrele cabinei.

The post VIDEO. Blue Orgin a trimis turiști aproape de Spațiu pentru prima dată în 2 ani. Racheta a avut o viteză de 3.000 de km/h appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Paun Mihaela

Previous post Deficitul bugetar ajunge la suma record de 36 de miliarde de lei. Analist: „Cheltuielile de capital s-au triplat, iar volumul de lucrări de infrastructură este în scădere, deși aceste două date trebuie corelate”
Next post ONU: Schimbările climatice şi războiul pun în pericol comerţul internaţional