Deficitul bugetar ajunge la suma record de 36 de miliarde de lei. Analist: „Cheltuielile de capital s-au triplat, iar volumul de lucrări de infrastructură este în scădere, deși aceste două date trebuie corelate”

  • 36 mld. lei a fost deficitul bugetar în T1/2024.
  • 4,4 mld. lei au fost cheltuielile Armatei cu tehnica militară.
  • 37 mld. lei au fost cheltuielile cu salariile bugetarilor, +20%.

Deficitul bugetar al României a fost de 36 miliarde de lei în primul trimestru din 2024, adică 2% din PIB. Este un nivel record, iar guvernul spune că majorarea deficitului vine din achizițiile militare și din cheltuieli de investiții. Datele arată însă că volumul de lucrări de infrastructură scade în primele luni din 2024.

De unde este această creștere a deficitului bugetar? Vine de la investiții și de la achiziții de armament?

„Ministerul Apărării Naționale a declarat că 4,4 miliarde de lei au fost cheltuielile cu înzestrarea armatei. Dintr-un deficit bugetar de 36 de miliarde de lei este evident că aceste cheltuieli cu armata au fost considerate vinovate, dar nejustificat. Cheltuielile de capital s-au triplat, iar volumul de lucrări de infrastructură este în scădere, deși aceste două date ar trebui corelate în mod normal. Cheltuielile cu salarile bugetarilor au scăpat de sub control în acest an. În acest moment ele cresc cu 20%”, a declarat Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, pentru Aleph News.

The post Deficitul bugetar ajunge la suma record de 36 de miliarde de lei. Analist: „Cheltuielile de capital s-au triplat, iar volumul de lucrări de infrastructură este în scădere, deși aceste două date trebuie corelate” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Lupea Briana

Previous post Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
Next post VIDEO. Blue Orgin a trimis turiști aproape de Spațiu pentru prima dată în 2 ani. Racheta a avut o viteză de 3.000 de km/h