Ai putea renunța la cafea? Nutriționist: „Există persoane care consumă alt tip de cofeină, din ceaiul verde”

  • Se spune că personalitatea ta este redată de cafeaua pe care o comanzi și o bei zilnic.
  • Consumatorii de cafea cu lapte și diferite arome sunt prietenoși și extrovertiți.
  • Consumatorii de cafea neagră au o personalitate sofisticată, orientată spre detalii.

Ce spune comanda ta de cafea despre tine? Cei care consumă cafea neagră sunt cei mai duri. Un singur espresso evocă sofisticarea. Și ce să mai zicem de cei care nu beau deloc? Sunt supereroi? Extratereștri? Sau poate că ei știu ceva ce noi nu știm.

Multe personalități proclamă că nu se ating de cafea. Care este secretul din spatele acestei decizii?

„Este posibil ca multe persoane să asocieze cafeaua cu țigara. De cele mai multe ori, atunci când te lași de fumat, renunți și la cafea pentru a nu exista acea asociere anterioară. Există persoane care nu o consumă pentru că nu au o preferință pentru gustul cafelei sau aleg să consume alt tip de cofeină, din ceaiul verde. Dacă se renunță la cofeină din motive medicale, este de înțeles”, a declarat Lygia Alexandrescu, nutriționist, pentru Aleph News.

Cât de importantă este cafeaua în reglarea metabolismului și a energiei?

„Putem trăi fără cofeină pentru că nu face parte din nutrienții de care are nevoie organismul nostru. Cafeaua și cofeina vin în ajutor atunci când avem nevoie să fim stimulați pentru a ne organiza mental și cerebral. O gură de cafea dimineața crește abilitatea de concentrare și scade timpul de reacție”, a adăugat aceasta.

The post Ai putea renunța la cafea? Nutriționist: „Există persoane care consumă alt tip de cofeină, din ceaiul verde” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Lupea Briana

Previous post Deficitul bugetar ajunge la suma record de 36 de miliarde de lei. Analist: „Cheltuielile de capital s-au triplat, iar volumul de lucrări de infrastructură este în scădere, deși aceste două date trebuie corelate”
Next post ONU: Schimbările climatice şi războiul pun în pericol comerţul internaţional