Vecinii ucigașului lui Shinzo Abe: „Era un om singuratic și tăcut”

Shinzo AbeShinzo Abe

  • Bărbatul arestat pentru uciderea lui Shinzo Abe era convins că fostul premier japonez avea legături cu un grup religios care i-a ruinat financiar mama. Asta a scris astăzi presa locală, citând poliția, relatează Reuters.
  • Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, șomer,fost militar este suspectat că s-a apropiat de Abe pe la spate și a tras două focuri cu o armă artizanală.
  • Atacatorul a fost prins de polițiști în apropierea locului faptei.

Bărbatul arestat pentru uciderea lui Shinzo Abe era convins că fostul premier japonez avea legături cu un grup religios care i-a ruinat financiar mama. Asta a scris astăzi presa locală, citând poliția, relatează Reuters.

Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, șomer,fost militar este suspectat că s-a apropiat de Abe pe la spate și a tras două focuri cu o armă artizanală.

Atacatorul a fost prins de polițiști în apropierea locului faptei.

Vecinii lui Yamagami au declarat pentru Reuters că acesta era retras și nu prea vorbea cu oamenii. Potrivit agenției de știri Kyodo, care citează surse din cadrul anchetei, el credea că Abe era un susținător al unui grup religios căruia mama sa îi făcuse o donație uriașă”.

Ziarul Yomiuri și alte surse media japoneze au declarat că atacatorul a declarat poliției că donația i-a provocat mamei sale falimentul și că o răzbună. El a mai spus că a pregătit asasinatul de luni de zile și că s-a gândit chiar să confecționeze o bombă, a adăugat postul de televiziune NHK.

Presa nu a menționat numele organizației religioase care l-a înfuriat pe atacator. Poliția a refuzat să comenteze publicațiile, potrivit Reuters.

The post Vecinii ucigașului lui Shinzo Abe: „Era un om singuratic și tăcut” appeared first on Aleph News.

Previous post Scandal neașteptat după o petrecere organizată de partidul cancelarului german Olaf Scholz
Next post Trucuri ascunse care te ajută să câștigi garantat la LOTO