Un economist rus de renume a fost arestat. Vladimir Mau avea legături strânse cu factorii de decizie de la Moscova

Economistul rus de renume Vladimir Mau a fost acuzat de fraudă „la o scară mare", a anunţat ministerul rus de InterneEconomistul rus de renume Vladimir Mau a fost acuzat de fraudă „la o scară mare", a anunţat ministerul rus de Interne

  • Economistul rus de renume Vladimir Mau a fost acuzat de fraudă „la o scară mare„, a anunţat ministerul rus de Interne.
  • Vladimir Mau , în vârstă de 62 de ani, este un economist cu legături strânse cu factorii de decizie politică de top şi membru al consiliului de administraţie al gigantului energetic rus Gazprom.
  • Un tribunal din Moscova l-a plasat joi pe Mau în arest la domiciliu până la 7 august pentru suspiciunea de deturnare a 21 de milioane de ruble (400.000 de dolari) de la institutul unde lucra.

Economistul rus de renume Vladimir Mau a fost acuzat de fraudă la o scară mare„, a anunţat ministerul rus de Interne, un şoc pentru elita academică şi economică a Rusiei.

Vladimir Mau , în vârstă de 62 de ani, este un economist cu legături strânse cu factorii de decizie politică de top şi membru al consiliului de administraţie al gigantului energetic rus Gazprom, relatează Reuters.

El a apărut frecvent în grupuri de experţi la Forumul de la Sankt Petersburg, evenimentul anual de prezentare a afacerilor şi finanţelor din Rusia, şi a fost un asociat al lui Yegor Gaidar, care a implementat reformele economice în Rusia după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991.

Un tribunal din Moscova l-a plasat joi pe Mau în arest la domiciliu până la 7 august pentru suspiciunea de deturnare a 21 de milioane de ruble (400.000 de dolari) de la institutul unde lucra, a declarat agenţia de presă RIA.

Interfax, o altă agenţie de ştiri, l-a citat pe Mau spunând că acuzaţiile sunt absurde.

Ministerul de Interne a declarat că anchetatorii anticorupţie au efectuat percheziţii la locuinţele lui Mau şi ale angajaţilor institutului său, Academia Prezidenţială Rusă de Economie Naţională şi Administraţie Publică.

The post Un economist rus de renume a fost arestat. Vladimir Mau avea legături strânse cu factorii de decizie de la Moscova appeared first on Aleph News.

Previous post Sârbii nu vor în UE, îl adoră pe Putin și dau vina pe NATO pentru război
Next post Ion Cristoiu: Cum au trăit jurnaliştii români Ziua istorică de la Sinaia în care Consiliul de Coroană a decis neutralitatea României în 1914