După ce a fost de acord să ridice obiecţiile privind aderarea Suediei şi Finlandei la NATO, Erdogan spune că Turcia ar putea bloca în continuare procesul

președintele Erdoganpreședintele Erdogan

  • La doar două zile după ce a fost de acord să ridice obiecţiile privind aderarea Suediei şi Finlandei la NATO, preşedintele Turciei a avertizat că ar putea bloca în continuare procesul.
  • Recep Tayyip Erdogan a declarat că acordul de 10 articole cu cele două ţări nordice a fost o victorie pentru Ankara şi a abordat toate „sensibilităţile” sale.
  • El a subliniat în special cereriile Turciei ca Suedia şi Finlanda să extrădeze suspecţi de terorism cu legături cu grupări kurde aflate în afara legii sau cu reţeaua unui cleric în exil acuzat de lovitura de stat eşuată din 2016 în Turcia.

La doar două zile după ce a fost de acord să ridice obiecţiile privind aderarea Suediei şi Finlandei la NATO, preşedintele Turciei a avertizat că Ankara ar putea bloca în continuare procesul dacă cele două ţări nu reuşesc să îndeplinească pe deplin aşteptările sale.

Recep Tayyip Erdogan a declarat, la încheierea summitului alianţei de la Madrid, că acordul de 10 articole cu cele două ţări nordice a fost o victorie pentru Ankara şi a abordat toate sensibilităţile” sale.

El a subliniat în special cereriile Turciei ca Suedia şi Finlanda să extrădeze suspecţi de terorism cu legături cu grupări kurde aflate în afara legii sau cu reţeaua unui cleric în exil acuzat de lovitura de stat eşuată din 2016 în Turcia.

Erdoğan a precizat că dacă cele două ţări nordice îşi vor încălca promisiunile, parlamentul turc ar putea refuza să ratifice acordul încheiat marţi. Aderarea la NATO trebuie să fie aprobată în mod oficial de toate cele 30 de state membre, ceea ce conferă fiecăruia un drept de veto.

Aderarea nu va funcţiona dacă nu aprobăm acest lucru în Parlamentul nostru. Suedia şi Finlanda trebuie să îşi îndeplinească îndatoririle. Dacă nu le îndeplinesc, atunci bineînţeles că nu avem cum să îl trecem în parlamentul nostru„, a declarat Erdoğan.

The post După ce a fost de acord să ridice obiecţiile privind aderarea Suediei şi Finlandei la NATO, Erdogan spune că Turcia ar putea bloca în continuare procesul appeared first on Aleph News.

Previous post Sârbii nu vor în UE, îl adoră pe Putin și dau vina pe NATO pentru război
Next post Ion Cristoiu: Cum au trăit jurnaliştii români Ziua istorică de la Sinaia în care Consiliul de Coroană a decis neutralitatea României în 1914