„The Wild Beauty of Colours”, o călătorie cromatică creată de artista Luminița Gliga

  • Artista Luminița Gliga, artist, expune la ARCUB o serie de lucrări realizate în ultimii trei ani. Culorile vii pe care le folosește artista te vor cuceri de la prima vedere.
  • Luminița explică și cât de surprinzătoare s-a dovedit perioada de restricții pentru arta ei, care a trecut de la pictură la obiect într-un mod foarte special.
  • Poți vizita expoziția Luminiței Gliga până pe 30 iunie la ARCUB, Sala Lipscani.

Restricțiile din timpul pandemiei au lăsat urme. Vreau să vezi cum se traduce în pictură această experiență. Artista Luminița Gliga expune la ARCUB o serie de lucrări realizate în ultimii trei ani. Culorile vii pe care le folosește artista te vor cuceri de la prima vedere.

,,Pandemia m-a făcut să văd lucrurile altfel. Cred că pe toți ne-a făcut să fim un pic altfel decât eram înainte. Mia-m dat seama cât de importantă a fost pentru mine toată experiența dinainte de pandemie, toate călătoriile pe care le-am făcut, oamenii pe care i-am cunoscut, și de care mi-a fost foarte dor în această perioadă” , spune Lumința Gliga.

Luminița explică și cât de surprinzătoare s-a dovedit perioada de restricții pentru arta ei, care a trecut de la pictură la obiect într-un mod foarte special.

,,A fost un alt fel de abordare și am ajuns să fac o serie de păpuși, amintindu-mi de anii copilăriei, când aveam foarte multe jucării, când părinții îmi cumpărau multe jucării și obișnuiam să stau cu copiii la bloc, astfel, în această perioadă am realizat o serie de obiecte pictate, păpuși. Șase dintre ele se află în această expoziție„, a adugat artista.

Expoziția ,,The Wild Beauty of Colours” este o „călătorie cromatică” în spațiul meditativ, în universul culorilor create de artista Luminița Gliga. 

Expoziția reunește o selecție de peste 20 de lucrări de pictură și poate fi vizitată în perioada 2-30 iunie la ARCUB, Hanul Gabroveni, în intervalul 11:00-19:00, duminică, marți, miercuri, joi, vineri și sâmbătă.

The post „The Wild Beauty of Colours”, o călătorie cromatică creată de artista Luminița Gliga appeared first on Aleph News.

Previous post După trei luni de război, viața rușilor s-a schimbat profund
Next post VIDEO. Mesajul lui Zelenski către conaționalii săi: „Vă mulțumesc că aveți grijă de noi toți. Glorie Ucrainei!”