SUA amână un test cu rachete din cauza tensiunilor cu Republica Chineză în jurul Taiwan-ului

lloyd-austinlloyd-austin

  • Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat armatei țării să amâne un test de rutină de lansare a unei rachete balistice intercontinentale Minuteman III a Forțelor Aeriene, pentru a evita noi tensiuni cu China.
  • SUA urmau să efectueze testul în această săptămână.
  • Tensiunile dintre SUA și China s-au accentuat, în ultimele zile, după ce președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwanul, în ciuda avertismentului Beijingului împotriva unei astfel de acțiuni.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat armatei țării să amâne un test de rutină de lansare a unei rachete balistice intercontinentale Minuteman III a Forțelor Aeriene, pentru a evita noi tensiuni cu China, a relatat, joi, Wall Street Journal, citând oficiali americani anonimi, potrivit baha.com.

Potrivit surselor, SUA urmau să efectueze testul în această săptămână, dar au decis să amâne lansarea „pentru a elimina orice neînțelegeri, având în vedere acțiunile RPC (Republica Populară Chineză) în jurul Taiwanului”.

Tensiunile dintre SUA și China s-au accentuat, în această săptămână, după ce președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwanul, în ciuda avertismentului Beijingului împotriva unei astfel de acțiuni.

China a răspuns prin intensificarea activității militare în Marea Chinei de Sud și a calificat vizita lui Pelosi drept „irațională”, susținând că aceasta a încălcat principiul „o singură Chină”.

Casa Albă a insistat că nu urmărește o criză, dar a recunoscut că reacția Beijingului la călătoria lui Pelosi a fost „exact în conformitate cu ceea ce am anticipat”.

The post SUA amână un test cu rachete din cauza tensiunilor cu Republica Chineză în jurul Taiwan-ului appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. O statuie roșie care arată ca Vladimir Putin a devenit ținta pistoalelor cu apă într-un loc de joacă pentru copii
Next post Ţările europene sunt pe cale să îşi atingă obiectivul de umplere a depozitelor de gaze până la începutul acestei ierni, dar cu un cost imens