Italia va aproba un nou pachet de ajutor de 14,3 miliarde de euro pentru combaterea inflaţiei. Care sunt principalele măsuri ale lui Draghi

mario draghi gesticulandmario draghi gesticuland

  • Italia intenţionează să aprobe un nou pachet de ajutor în valoare de aproximativ 14,3 miliarde de euro pentru a ajuta firmele şi familiile să se protejeze de creşterea costurilor energiei şi a preţurilor de consum.
  • Una dintre ultimele acţiuni majore ale premierului demisionar Mario Draghi înainte de alegerile naţionale de luna viitoare, schema se adaugă la cele aproximativ 33 de miliarde de euro bugetate, în ianuarie, pentru a atenua impactul costurilor foarte ridicate ale energiei electrice, gazului şi benzinei.
  • Măsurile existente vizează reducerea facturilor la electricitate şi gaz pentru familiile cu venituri mici, precum şi reducerea aşa-numitelor taxe pentru „costuri de sistem”.

Italia intenţionează să aprobe un nou pachet de ajutor în valoare de aproximativ 14,3 miliarde de euro pentru a ajuta firmele şi familiile să se protejeze de creşterea costurilor energiei şi a preţurilor de consum, au declarat oficiali guvernamentali, conform Reuters, citat de Mediafax.

Una dintre ultimele acţiuni majore ale premierului demisionar Mario Draghi înainte de alegerile naţionale de luna viitoare, schema se adaugă la cele aproximativ 33 de miliarde de euro bugetate, în ianuarie, pentru a atenua impactul costurilor foarte ridicate ale energiei electrice, gazului şi benzinei.

Un proiect de decret consultat de Reuters a arătat că Roma intenţionează să extindă până în trimestrul al patrulea al acestui an măsurile existente care vizează reducerea facturilor la electricitate şi gaz pentru familiile cu venituri mici, precum şi reducerea aşa-numitelor taxe pentru „costuri de sistem”.

Concepute pentru a contribui la finanţarea unor iniţiative care variază de la subvenţii pentru energia solară la dezafectarea instalaţiilor nucleare, taxele reprezentau în mod obişnuit peste 20% din facturile italiene la energie înainte ca guvernul să înceapă să acţioneze.

Printre o serie de măsuri, guvernul va extinde un bonus de 200 de euro, plătit în iulie, italienilor cu venituri mici şi medii la lucrătorii care nu îl primeau anterior.

O reducere a accizelor la carburanţi la pompă, programată să expire la 21 august, va fi prelungită până la 20 septembrie.

De asemenea, Roma ia în considerare posibilitatea de a împiedica companiile energetice să facă modificări unilaterale ale contractelor de furnizare a energiei electrice şi a gazului pentru gospodării până în octombrie, potrivit proiectului.

Având în vedere că veniturile fiscale se comportă mai bine decât se preconiza, finanţarea pachetului nu va duce la creşterea obiectivului de deficit public, pe care Roma l-a confirmat săptămâna trecută la 5,6% din PIB.

Pentru a susţine puterea de cumpărare a persoanelor în vârstă, guvernul va devansa pentru trimestrul al patrulea din 2022 o reevaluare de 2% a pensiilor, programată pentru 2023, cu un cost pentru buget de aproximativ 2,4 miliarde de euro.

The post Italia va aproba un nou pachet de ajutor de 14,3 miliarde de euro pentru combaterea inflaţiei. Care sunt principalele măsuri ale lui Draghi appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. O statuie roșie care arată ca Vladimir Putin a devenit ținta pistoalelor cu apă într-un loc de joacă pentru copii
Next post Ţările europene sunt pe cale să îşi atingă obiectivul de umplere a depozitelor de gaze până la începutul acestei ierni, dar cu un cost imens