Sebastian Vettel a anunțat că se va retrage din Formula 1 la sfârșitul anului

  • Sebastian Vettel a anunțat joi că se va retrage din Formula 1 la finalul actualului sezon.
  • Vettel a debutat în Formula 1 în 2006 și a câștigat patru titluri de campion în timp ce concura pentru Red Bull, câştigând campionatul mondial între 2010 şi 2013.
  • Ulterior, a participat la curse cu echipele Ferrari şi Aston Martin.

Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial de Formula 1, a anunțat joi că se va retrage din Formula 1 la finalul actualului sezon, potrivit baha.com.

„Am avut privilegiul de a lucra cu mulți oameni fantastici în Formula 1 în ultimii 15 ani. Sunt mult prea mulți pentru a-i menționa și pentru a le mulțumi”, a declarat Vettel.

„Decizia de a mă retrage a fost una dificilă pentru mine şi am petrecut mult timp gândindu-mă la ea. La sfârşitul anului vreau să îmi iau mai mult timp pentru a reflecta asupra a ceea ce voi face în continuare. Este foarte clar pentru mine că, fiind tată, vreau să petrec mai mult timp cu familia mea. Dar astăzi nu este vorba despre a spune la revedere. Mai degrabă, este vorba despre a spune mulţumesc – tuturor – şi nu în ultimul rând fanilor, fără al căror sprijin pasionat Formula 1 nu ar putea exista”, a declarat Vettel într-un comunicat publicat de Aston Martin, citat de Mediafax.

Vettel a debutat în Formula 1 în 2006 și a câștigat patru titluri de campion în timp ce concura pentru Red Bull, câştigând campionatul mondial între 2010 şi 2013. 

Vettel s-a alăturat echipei Ferrari în 2015 şi a luptat pentru titlul mondial în 2017 şi 2018, pierzând în ambele ocazii în faţa rivalului de la Mercedes, Lewis Hamilton.

El a părăsit Maranello, la sfârşitul anului 2020, pentru a se alătura echipei Aston Martin, cu care îşi va încheia cariera în F1. De asemenea, el a obținut 53 de victorii și un total de 122 de podiumuri în cariera sa.

The post Sebastian Vettel a anunțat că se va retrage din Formula 1 la sfârșitul anului appeared first on Aleph News.

Previous post Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vine vineri la Bucureşti
Next post Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea Legii privind protecţia avertizorilor în interes public