Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vine vineri la Bucureşti

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a sosit marți în RomâniaPreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a sosit marți în România

  • Ea va fi primită, la Palatul Cotroceni, de Klaus Iohannis, care va reafirma sprijinul ferm al României pentru susţinerea parcursului european al Chişinăului.
  • „Pe lângă tema susţinerii parcursului european al Chişinăului, vor fi discutate evoluţiile regionale în contextul războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei şi modalităţile de contracarare a efectelor negative ale acestuia asupra Republicii Moldova.”.
  • Va fi punctată importanţa Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, instrument lansat de România, Germania şi Franţa, cu relevanţă solidă atât sub aspect politic, cât şi pe dimensiunea de dezvoltare, menit să menţină Republica Moldova în atenţia prioritară a donatorilor şi să mobilizeze sprijin pentru eforturile autorităţilor de la Chişinău în ceea ce priveşte reformelor necesare integrării europene.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, face vineri o vizită în România. Ea va fi primită, la Palatul Cotroceni, de Klaus Iohannis, care va reafirma sprijinul ferm al României pentru susţinerea parcursului european al Chişinăului.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, o va primi vineri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectuează în România, la invitaţia şefului statului român, anunţă Administraţia Prezidenţială.

„Această vizită va oferi prilejul primei întrevederi bilaterale directe a celor doi şefi de stat după decizia istorică adoptată la Consiliul European din 23-24 iunie 2022 prin care a fost acordat Republicii Moldova statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. În contextul întrevederii, preşedintele României va reafirma sprijinul ferm al ţării noastre pentru avansarea procesului de reforme din Republica Moldova, necesar pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Opinia Comisiei Europene din 17 iunie 2022. Pe lângă tema susţinerii parcursului european al Chişinăului, vor fi discutate evoluţiile regionale în contextul războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei şi modalităţile de contracarare a efectelor negative ale acestuia asupra Republicii Moldova. Preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia asistenţa multidimensională pe care România o acordă Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situaţiilor de criză cu care aceasta se confruntă, şi vor fi discutate modalităţi concrete de prioritizare şi diversificare a acestei asistenţe”, conform comunicatului de presă, citat de Mediafax.

Totodată, potrivit sursei citate, va fi punctată importanţa Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, instrument lansat de România, Germania şi Franţa, cu relevanţă solidă atât sub aspect politic, cât şi pe dimensiunea de dezvoltare, menit să menţină Republica Moldova în atenţia prioritară a donatorilor şi să mobilizeze sprijin pentru eforturile autorităţilor de la Chişinău în ceea ce priveşte reformelor necesare integrării europene.

„În cadrul convorbirilor celor doi preşedinţi, vor fi abordate, de asemenea, teme de interes central aflate pe agenda bilaterală, precum securitatea energetică a Republicii Moldova şi cooperarea sectorială în domenii cheie. Vizita oficială are loc pe fondul intensificării substanţiale a dialogului şi a cooperării bilaterale atât la cel mai înalt nivel, cât şi în plan guvernamental şi parlamentar, în spiritul comunităţii de limbă, cultură şi istorie împărtăşite de România şi Republica Moldova, precum şi al Parteneriatului Strategic Bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, se menţionează în finalul comunicatului.

The post Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vine vineri la Bucureşti appeared first on Aleph News.

Previous post Cercetătorii cred că au găsit soluția contra căderii părului
Next post Sebastian Vettel a anunțat că se va retrage din Formula 1 la sfârșitul anului