Parisul ia măsuri drastice împotriva Chinei. Cele mai multe maşini electrice produse în Asia vor fi probabil excluse din sistemul francez de subvenţii

  • Guvernul francez urmează să emită marţi un decret care să precizeze noile criterii de acordare a subvenţiei.
  • Programul oferă până la 7.000 de euro pentru persoanele cu venituri reduse care cumpără un vehicul electric.
  • Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat pentru prima dată măsura în luna mai.

Cele mai multe maşini electrice produse în Asia vor fi probabil excluse din sistemul francez de subvenţii pentru achiziţionarea de vehicule electrice începând de anul viitor, în timp ce Parisul încearcă să ia măsuri drastice împotriva vehiculelor electrice din China.

Guvernul francez urmează să emită marţi un decret care să precizeze noile criterii de acordare a subvenţiei; lista vehiculelor eligibile va fi publicată la jumătatea lunii decembrie, a declarat luni un oficial guvernamental francez pentru presă. Programul oferă până la 7.000 de euro pentru persoanele cu venituri reduse care cumpără un vehicul electric şi până la 5.000 de euro pentru ceilalţi.

Cumpărătorii unor maşini de fabricaţie asiatică ar putea primi în continuare banii, „dar nu va fi vorba de majoritatea lor, conform modelării pe care am făcut-o”, a declarat oficialul, adăugând: „Dacă produceţi vehicule într-o ţară cu un mix energetic foarte intensiv în ceea ce priveşte emisiile de dioxid de carbon, vă va fi greu să rămâneţi eligibil pentru bonus”.

Agenţia franceză pentru tranziţia ecologică va evalua cererile producătorilor de automobile şi va decide ce modele vor fi în continuare eligibile pentru subvenţie pe baza unui aşa-numit „scor de mediu”, calculat pe baza unor criterii precum materialele, consumul de energie, tipul de baterie şi impactul asupra mediului al transportului vehiculului în Europa, conform Politico.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat pentru prima dată măsura în luna mai, un lucru despre care a spus că este necesar pentru a nu mai folosi „banii contribuabililor francezi” pentru a subvenţiona producţia de automobile în afara UE.

Oficialii francezi au insistat că noua măsură va fi compatibilă cu normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Citește și:

The post Parisul ia măsuri drastice împotriva Chinei. Cele mai multe maşini electrice produse în Asia vor fi probabil excluse din sistemul francez de subvenţii appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Moșneagu Iulian

Previous post SANADOR inaugurează Centrul de excelență în endoscopia digestivă diagnostică și terapeutică în Floreasca
Next post Vreme caldă, dar și precipitații. Cum arată prognoza meteo până la mijlocul lunii octombrie