Vreme caldă, dar și precipitații. Cum arată prognoza meteo până la mijlocul lunii octombrie

  • În perioada 18 – 25 septembrie vor fi valori ridicate pentru această perioadă a anului.
  • În perioada 25 – 2 octombrie regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile.
  • În perioada 2 – 9 octombrie vor exista valori ridicate, mai ales în regiunile extracarpatice.

Potrivit Administrației Naționale de Metetorologie, în săptămâna 18 – 25 septembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată țara, îndeosebi în regiunile vestice și nordice. Regimul pluviometric va fi excendentar în nord-vestul țării, în timp ce în restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

În săptămâna 25 septembrie – 2 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nord-vestice și local în cele centrale.

Cum va fi vremea în luna octombrie

În săptămâna 2 – 9 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului.

În săptămâna 9 – 16 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în majoritatea regiunilor, au precizat meteorologii.

Citește și:

The post Vreme caldă, dar și precipitații. Cum arată prognoza meteo până la mijlocul lunii octombrie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Petru Mazilu

Previous post Parisul ia măsuri drastice împotriva Chinei. Cele mai multe maşini electrice produse în Asia vor fi probabil excluse din sistemul francez de subvenţii
Next post Madridul și Barcelona vor catalana recunoscută ca limbă oficială a Uniunii Europene. Consiliul Afaceri Generale al UE urmează să ia o decizie marți