„Parastasul Piraților Nepomeniți” revine la Sulina cu cea de-a șasea ediție. Mesajele artiștilor care vor urca pe scenă. VIDEO

  • Parastasul piraților nepomeniți are loc în perioada 12-13 mai.
  • Cârciuma Garlic organizează anual, încă din 2018, evenimentul Parastasul Piraților Nepomeniți în cinstea acestora.
  • Bogdan Marin (Bodo), Mihai Mărgineanu, Ovidiu Niculescu și Adrian Despot sunt doar câțiva dintre invitații speciali ai acestei ediții.

Sulina, în 1853, era o fâșie de pământ nesigur între stuf și mare, unde ar fi fost bande de pirați, majoritatea ionieni și greci. În ziua de azi, Sulina încă găzduiește Cimitirul Maritim Internațional, cea mai diversă necropolă în care mormintele credincioșilor ortodocși se află laolaltă cu ale catolicilor și protestanților, evreilor și musulmanilor. Aici se află singurul mormânt din Europa al unui pirat recunoscut: Gheorghios Kontoguris. Parastasul Piraților Nepomeniți are loc în perioada 12-13 mai, cu scopul de a pomeni multitudinea de personalități uitate de lume, din Cimitirul Maritim din Sulina.

Cârciuma Garlic organizează anual, încă din 2018, evenimentul Parastasul Piraților Nepomeniți în cinstea acestora. Anul acesta, cea de-a VI-a ediție a evenimentului are un program care include o expoziție, concerte ale trupei lui Mihai Mărgineanu, Proconsul, Vița de Vie, White Mahala și o noapte albă pe plajă. De asemenea, Parastasul Piraților Nepomeniți include și un număr al magicianului Robert Tudor, care va avea loc sâmbătă, de la ora 15.15.

Programul include:

  • Masa de pomenire cu preparate tradiționale la Cimitirul Maritim din Sulina (se vor servi gratuit porții de mâncare tradițională: borș de pește și fasole cu ciolan);
  • Cruciada aflării comorii
  • Jocuri tematice pentru micii pirați
  • Expoziție cu vânzare produse handmade tematice
  • Cântarea Piraților în cadrul căreia vor canta pe scenă trupe precum: Proconsul, White Mahala, Vița de Vie și  Mihai Mărgineanu;
  • O noapte albă de neuitat, pe plaja imensă și sălbatică, cu presența DJ;
  • Documentare la Expoziția Sulina Veche a istoriei orașului prin intermediul fotografiilor, hărților și artefactelor.

Bogdan Marin (Bodo), Mihai Mărgineanu, Ovidiu Niculescu și Adrian Despot sunt invitații speciali ai acestei ediții.

Bogdan Marin (Bodo)

Mihai Mărgineanu

Ovidiu Niculescu

Adrian Despot

Citește și

The post „Parastasul Piraților Nepomeniți” revine la Sulina cu cea de-a șasea ediție. Mesajele artiștilor care vor urca pe scenă. VIDEO appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Nechita

Previous post Două persoane au murit în urma atacului armat la o uzină Mercedes din Germania. Un suspect a fost reținut
Next post Taylor Swift și Matty Healy, surprinși când se țineau de mână la un local din N.Y.C.