Volodimir Zelenski nu va ține un discurs la Eurovision. Motivul pentru care cererea sa nu poate fi aprobată

  • Cererea lui Zelenski de a se adresa publicului la concurs din păcate nu poate fi acordată deoarece ar fi contrară regulilor evenimentului”.
  • EBU a precizat că 11 artiști ucraineni, inclusiv câștigătorii de anul trecut, Kalush Orchestra, vor cânta, în timp ce 37 de locații din Ucraina vor fi, de asemenea, prezentate.
  • Zelenski se va întâlni sâmbătă cu Papa Francisc la Vatican, au declarat surse diplomatice pentru agenția de presă Reuters.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost împiedicat să se adreseze la concursul Eurovision înainte de finala din acest weekend. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), care produce concursul, a declarat că a refuzat cererea lui Zelenski de a se adresa publicului sâmbătă, anunță Sky News.

Concursul este organizat în Marea Britanie de BBC în numele Ucrainei în acest an, care a văzut națiunea devastată de război triumfând la Torino anul trecut în urma unui val de sprijin din partea publicului votant. Concursul Eurovision Song Contest este un spectacol internațional de divertisment și este guvernat de reguli și principii stricte care au fost stabilite încă de la crearea sa”, se arată într-un comunicat al EBU.

Ca parte a acestora, una dintre pietrele de temelie ale concursului este caracterul apolitic al evenimentului. Acest principiu interzice posibilitatea de a face declarații politice sau similare în cadrul concursului.”

Acesta a adăugat că cererea lui Zelenski de a se adresa publicului la concurs din păcate nu poate fi acordată deoarece ar fi contrară regulilor evenimentului”, în ciuda faptului că a fost făcută cu intenții lăudabile”. De asemenea, EBU a precizat că 11 artiști ucraineni, inclusiv câștigătorii de anul trecut, Kalush Orchestra, vor cânta, în timp ce 37 de locații din Ucraina vor fi, de asemenea, prezentate.

Volodimir Zelenski călătorește la Vatican

Lituania, Armenia și Slovenia au fost, de asemenea, votate. Între timp, Zelenski se va întâlni sâmbătă cu Papa Francisc la Vatican, au declarat surse diplomatice pentru agenția de presă Reuters. Călătoria planificată la Roma, care nu a fost anunțată oficial, are loc la doar două săptămâni după ce papa a declarat că Vaticanul este implicat într-o misiune de pace pentru a încerca să pună capăt conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Cei doi lideri au vorbit la telefon în mai multe rânduri de când Rusia și-a lansat invazia, prima dată la mai puțin de 48 de ore de la începerea războiului. În timpul acelei convorbiri, papa și-ar fi exprimat durerea și solidaritatea cu țara.

Citește și

The post Volodimir Zelenski nu va ține un discurs la Eurovision. Motivul pentru care cererea sa nu poate fi aprobată appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Nechita

Previous post Două persoane au murit în urma atacului armat la o uzină Mercedes din Germania. Un suspect a fost reținut
Next post Taylor Swift și Matty Healy, surprinși când se țineau de mână la un local din N.Y.C.