Mintea din spatele ChatGPT s-ar putea întoarece la OpenAI la câteva zile după ce a fost concediat

  • Se fac eforturi pentru a-l readuce pe co-fondatorul start-up-ului AI la vechiul său loc de muncă, la doar câteva zile după ce a fost concediat brusc de către consiliul de administraţie.
  • Investitorii speră ca Altman să se întoarcă la compania „care a fost munca lui de o viaţă”.

Investitorii OpenAI lucrează pentru a scăpa de consiliul de administraţie al companiei şi pentru a-l repune pe Sam Altman în funcţia de director executiv al start-up-ului de inteligenţă artificială generativă, potrivit unor persoane care cunosc direct situaţia, citate de FT. O astfel de mutare ar fi spectaculoasă şi ar putea fi încheiată în acest weekend.

Investitorii speră ca Altman să se întoarcă la compania „care a fost munca lui de o viaţă”.

Un grup de investitori, inclusiv Microsoft şi firme importante de capital de risc, împreună cu angajaţi ai companiei, explorau opţiuni pentru a rezolva criza, potrivit a trei persoane informate despre discuţii.

Aceste opţiuni includ înlăturarea consiliului de administraţie al organizaţiei care supraveghează OpenAI şi reinstalarea lui Altman şi a cofondatorului Greg Brockman.

Investitorii majori din OpenAI, inclusiv Thrive Capital, Tiger Global şi Sequoia Capital, au luat legătura cu Microsoft şi cu Altman în weekend pentru a explora posibilii paşi următori, potrivit celor trei persoane familiarizate cu discuţiile, citate de FT.

Una dintre aceste persoane, un investitor de frunte în OpenAI, este încrezătoare că poate scăpa de consiliul de administraţie şi îi poate repune în funcţie pe Altman şi Brockman înainte de sfârşitul de săptămână. Investitorii speră ca Altman să se întoarcă la compania „care a fost munca lui de o viaţă”.

Consiliul de administraţie a declarat că l-a îndepărtat pe Altman vineri, deoarece nu a fost „în mod constant sincer” în conversaţiile sale cu ei.

Investitorii şi angajaţii ar putea să părăsească compania în încercarea de a forţa consiliul de administraţie să îl repună în funcţie.

The post Mintea din spatele ChatGPT s-ar putea întoarece la OpenAI la câteva zile după ce a fost concediat appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Negreanu Gabriel

Previous post Taylor Swift a amânat un concert la Rio de Janeiro după moartea unui fan
Next post Zelenski impune sancţiuni pentru 108 persoane şi 37 de grupuri ruseşti / Un fost prim-ministru şi un fost ministru al educaţiei pe listă