LIVE UPDATE. 403 zile de invazie rusă. Zelenski spune că președinția rusă a Consiliului de Securitate ONU arată „falimentul instituției”​

  • Zelenski a declarat că este absurd că Rusia și-a asumat președinția rotativă a Consiliului de Securitate al ONU.
  • Sâmbătă, Rusia a preluat președinția principalului organism de securitate al ONU, care se rotește în fiecare lună.
  • Kremlinul a declarat vineri că plănuiește să „își exercite toate drepturile” în acest rol.

UPDATE ORA 02:00

UPDATE ORA 01:00

Evacuările continuă pe frontul de est, în orașul Avdiivka

Evacuările continuă pe frontul de est în războiul din Ucraina. Printre victime se numără Halyna, o femeie în vârstă de 73 de ani, este una dintre victimele războiului forțate să fugă din orașul Avdiivka, regiunea Donețk, din cauza atacurilor continue ale Rusiei asupra orașului.

foto Sky News

ȘTIRE INIȚIALĂ

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că este absurd că Rusia și-a asumat președinția rotativă a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, adăugând că acest lucru arată „falimentul total al instituției”, scrie CNN.

Sâmbătă, Rusia a preluat președinția principalului organism de securitate al ONU, care se rotește în fiecare lună. Ultima dată când Moscova a ocupat postul a fost în februarie 2022, când trupele sale au lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei.

„Din păcate, avem… știri evident absurde și distructive” , a spus Zelenski într-un mesaj video de seară, adăugând că bombardamentele rusești au ucis vineri un băiețel de cinci luni.

,,Și, în același timp, Rusia prezidează Consiliul de Securitate al ONU. Este greu de imaginat ceva care să demonstreze mai mult falimentul total al unor astfel de instituții” , a spus el.

Kremlinul a declarat vineri că plănuiește să „își exercite toate drepturile” în acest rol.

Statele Unite au cerut joi Rusiei să „se comporte profesional” atunci când își asumă rolul, spunând că nu există nicio modalitate de a bloca Moscova de accesa la președinția rotativă.

Zelenski a spus că este timpul pentru o revizuire generală a instituțiilor globale, inclusiv a Consiliului de Securitate.

„Reforma este în mod evident necesară pentru a preveni ca un stat terorist – și orice alt stat care vrea să fie terorist – să distrugă pacea” , a spus el.

Citește și:

Schimb de replici pe Twitter între ministerele britanic și rus de Ziua Păcălelilor. Răspunsul Rusiei

LIVE UPDATE. 402 zile de invazie rusă. Fondul Monetar Internațional aprobă un împrumut de 15,6 miliarde de dolari pentru Ucraina

LIVE UPDATE. 400 zile de invazie rusă. Un jurnalist american de la Wall Street Journal a fost arestat în Rusia pentru spionaj

The post LIVE UPDATE. 403 zile de invazie rusă. Zelenski spune că președinția rusă a Consiliului de Securitate ONU arată „falimentul instituției”​ appeared first on Aleph News.

Previous post Cea mai ușoară vopsea din lume ar putea revoluționa construcțiile. Cum funcționează
Next post VIDEO. Gates despre mașinile autonome după ce s-a urcat în una. Același impact ca și apariția PC-ului