STUDIU. Până în anul 2100 vor mai rămâne în viață foarte puțini oameni

  • Un studiu recent arată că populația globală ar putea ajunge la un nivel mult mai scăzut până la jumătatea secolului.
  • Din cauza „unei schimbări de paradigmă a demografiei din ultimii 50 de ani” , ratele de creștere a populației la nivel mondial au scăzut considerabil, arată studiul.
  • Studiul a mai arătat că un boom” al populației așa cum fusese prezis în 1968 este puțin probabil având în vedere direcția în care se îndreaptă omenirea.

În anii 1968, cercetătorii Paul și Anne Ehrlich au lansat lucrarea „The Population Bomb” , un studiu în care avertizau că în viitor „sute de milioane de oameni vor muri de foame” datorită creșterii necontrolate a ratei natalității. 

Indiferent ce fac oamenii, „nimic nu poate împiedica o creștere substanțială a ratei mortalității la nivel mondial”, credeau atunci oamenii de știință.

Un nou studiu în cadrul căruia s-a reevaluat raportul privind „bomba populației” din 1968 arată că o astfel de explozie” a natalității este puțin probabilă, având în vedere traiectoria noastră actuală, scrie Futurism. Mai mult, autorii studiului cred că populația globală va atinge vârful în acest secol, după care va începe să scadă considerabil.

Ce spun autorii studiului?

Nu există nicio teamă cu privire la faptul că populația se va dubla și va atinge 16 miliarde. Ar putea atinge în schimb nouă miliarde până la jumătatea secolului înainte de a începe să se micșoreze.” , spun autorii studiului. 

„Și dacă lumea investește mai mult în dezvoltare economică, educație și sănătate, populația globală ar putea scădea la niveluri la care toată lumea de pe Pământ poate avea acces durabil la energie curată, adăpost, hrană și apă, iar ăsta ar fi un lucru bun.” , au spus ei.

„Cercetarea noastră oferă dovezi clare precum că bomba populației nu va fi declanșată, dar încă ne confruntăm cu provocări semnificative în ce privește mediul” , a declarat Ben Callegari, unul dintre autori, pentru The Guardian

„Avem nevoie de mult efort pentru a aborda paradigma actuală de dezvoltare a consumului și producției, care sunt probleme mai mari decât populația” . , explicat Callegari.

Se pare că suprapopularea nu va fi cea care va distruge planeta, așa cum credeau oamenii de știință acum 50 de ani, dar alegerile pe care le fac acum oamenii care dețin puterea globală sunt cruciale pentru viitorul planetei.

Citește și:

Cea mai ușoară vopsea din lume ar putea revoluționa construcțiile. Cum funcționează

Injecțiile cu botox în frunte afectează procesarea de către creier a emoțiilor altor persoane. Concluziile studiului

Cele mai bune cinci instrumente de A.I. pe care fiecare cercetător ar trebui să le folosească

The post STUDIU. Până în anul 2100 vor mai rămâne în viață foarte puțini oameni appeared first on Aleph News.

Previous post Cea mai ușoară vopsea din lume ar putea revoluționa construcțiile. Cum funcționează
Next post VIDEO. Gates despre mașinile autonome după ce s-a urcat în una. Același impact ca și apariția PC-ului