Înghețarea joburilor la stat ajută mediul privat. Ștefan Morcov: Nu cred ca vor exista momente în care oamenii să nu muncească

  • Oamenii care nu se mai pot angaja la stat se angajează la privat.
  • Ștefan Morcov: Tehnologia nu va înlocui niciodată omul.
  • Ștefan Morcov: Nu cred ca vor exista momente în care oamenii să nu muncească.

Înghețarea joburilor la stat ajută mediul privat. De la începutul anului și până acum, anunțurile pentru angajări în mediul privat au explodat. Platformele de joburi primesc peste 850 de mii de cereri pe lună – însă firmele au doar 200 de mii de joburi deschise.

La stat, din cele 14 mii de locuri de muncă puse la bătaie – 800 de locuri sunt pentru șefi, 125 la guvern, 8.500 în instituțiile locale, 1.500 la instituțiile județene și peste 600 la armată.

București și Ilfov conduc detașat. Au nevoie de aproape 3 mii de angajați la stat. După capitală urmează Cluj, Iași și Constanța.

Când va trebui să nu mai muncim?

Ștefan Morcov, doctor inginer, spune că tehnologia ne face munca mai ușoară, dar niciodată nu va înlocui omul. „Roboții nu ne înlocuiesc, ne recalificăm, face job-uri mai inteligente.”

„Nu cred ca vor exista momente în care oamenii să nu muncească”, a spus Ștefan Morcov, la ȘTIU, pe Aleph News.

Citește și

The post Înghețarea joburilor la stat ajută mediul privat. Ștefan Morcov: Nu cred ca vor exista momente în care oamenii să nu muncească appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Paun Mihaela

Previous post Google testează un tool de inteligență artificială pentru jurnaliști. Îi ajută sau îi înlocuiește?
Next post Ion Cristoiu: Credinţa stalinistă în Cuvîntul care schimbă viaţa