Ligia Deca vrea lege pe bullying în școli. Ștefan Morcov: Profesorii au obligația morală și legală să raporteze dacă un copil este abuzat

  • Profesorii vor fi obligați prin lege să îi asculte pe elevii abuzați.
  • Elevii se pot plânge la școală dacă sunt abuzați în afara acesteia.
  • Profesorii vor fi obligați să vorbească cu elevii care par abuzați.

Bullying-ul din scoli e noua preocupare a doamnei ministru Deca. E hotărâta sa rezolve situația si chiar vrea o lege in sensul asta.

Ce-si propune noul proiect legislativ – ca profesorii și ceilalți angajați din școli sa fie obligați să le spună elevilor că pot să vorbească cu ei dacă sunt victimele violențelor în școală sau în afară acesteia. Si daca aleg sa o faca, elevii pot să le ceară ajutorul profesorilor prin e-mail trimis la școală sau printr-o scrisoare. Toti ar trebui sa fie dispusi sa le raspunda elevilor, de la profesori si diriginti, pana la directorii de scoala.

Ștefan Morcov, doctor inginer, spune că profesorii sau directorii au obligația morală și legală să raporteze la organele care au dreptul și competente să investigheze: politia și asistența socială, dacă un copil este abuzat în orice fel.

„Există instrumente informatice care detectează emoțiile unei persoane, prin felul în care vorbește”, a spus Ștefan Morcov, La ȘTIU, pe Aleph News.

Citește și

The post Ligia Deca vrea lege pe bullying în școli. Ștefan Morcov: Profesorii au obligația morală și legală să raporteze dacă un copil este abuzat appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Paun Mihaela

Previous post Google testează un tool de inteligență artificială pentru jurnaliști. Îi ajută sau îi înlocuiește?
Next post Ion Cristoiu: Credinţa stalinistă în Cuvîntul care schimbă viaţa