Decizie radicală din cauza încălzirii globale. Ce au de făcut comercianții parizieni

magazine frantamagazine franta

  • Comercianţii parizieni sunt amendaţi dacă ţin aerul condiţionat pornit şi uşa deschisă.
  • Uşile trebuie ţinute închise când aerul condiţionat este pornit, iar poliţia nu iartă încălcarea noului decret dat de către primărie.
  • Uşile trebuie ţinute închise când aerul condiţionat este pornit, iar poliţia nu iartă încălcarea noului decret dat de către primărie.

Câte două patrule de poliţie locale fac turul oraşului zilnic pentru a vorbi cu vânzătorii şi patronii de localuri, întrucât, mai nou, este interzis să mai ţină uşa de la magazin/restaurant deschisă dacă pornesc aerul condiţionat, conform publicaţiei locale BFM.

Încă de pe 25 iulie, un decret semnat de către primarul Parisului prevede atenţionări verbale, dar şi amenzi de până la 150 de euro – pentru unităţile comerciale sau servicii care lasă uşile deschise când aerul condiţionat este pornit. Aceasta este o „măsură de combatere a risipei de energie”, anunţă instituţia.

„Dacă un comerciant spune că are o uşă stricată, dar vedem că face eforturi şi o înlocuieşte, nu îl amendăm”, mai spune primarul. 

Tot oraşul va fi „puricat”, iar cei care încalcă legea vor fi amendaţi. 

„Această măsură vrea să pună capăt unei practici aberante în contextul actual de urgenţă climatică şi criză energetică”, a argumentat primăria la sfârşitul lunii iulie.  

Parisul nu este primul oraş din Franţa care implementeză „uşa închisă sau amendă”.  Bourg-en-Bresse a emis un decret în acest sens pe 15 iulie, fiind primul oraş care vrea să-i descurajeze pe oameni să mai lase uşile/geamurile deschise când aerul condiţionat este pornit. Iar Besançon şi Lyon i-au urmat exemplul.

Ministrul Tranziţiei ecologice vrea însă ca obligaţia să se aplice în toate regiunile din Franţa, iar în acest sens, se vor emite decrete.

The post Decizie radicală din cauza încălzirii globale. Ce au de făcut comercianții parizieni appeared first on Aleph News.

Previous post Scriitorul iranian Salman Rushdie a fost atacat pe scena unei conferințe la New York
Next post Cum poți investi în Dubai. Agențiile imobiliare din România vin cu oferte tot mai tentante