Cea mai mare investiţie din istoria Ungariei este realizată la 90 de km de Oradea. Care sunt detaliile din spatele fabricii de baterii 

  • CATL a decis să construiască o fabrică de baterii în Ungaria în valoare de 7,3 miliarde de euro.
  • Aceasta va fi cea mai mare fabrică de celule de baterii din Europa şi a doua fabrică a CATL din regiune.
  • Extinderea are loc în condiţiile în care constructorii europeni de automobile accelerează tranziţia către vehiculele electrice.

Compania chineză CATL a declarat vineri că va construi o fabrică de baterii în Ungaria în valoare de 7,3 miliarde de euro (7,6 miliarde de dolari), cea mai mare fabrică de baterii din Europa de până acum, în timp ce cel mai mare producător de baterii pentru vehicule electrice din lume se pregăteşte să răspundă cererii tot mai mari din partea producătorilor auto mondiali.

CATL a declarat că construcţia fabricii de 100 GWh (gigawaţi oră) din oraşul Debrecen din estul Ungariei, de la 90 km de Oradea, cea mai mare investiţie a sa în străinătate, va începe anul acesta, după ce va primi aprobările, şi nu ar trebui să dureze mai mult de 64 de luni, scrie ZF.

După ce va fi construită, aceasta va fi cea mai mare fabrică de celule de baterii din Europa şi a doua fabrică a CATL din regiune, producând celule şi module de baterii pentru producători auto, printre care Mercedes-Benz, BMW, Stellantis şi Volkswagen.

Extinderea are loc în condiţiile în care constructorii europeni de automobile accelerează tranziţia către vehiculele electrice pe pieţele lor naţionale, ceea ce a determinat o creştere a cererii de baterii din partea furnizorilor locali şi a provocat o fugă la acordurile de aprovizionare pentru a evita blocajele de producţie.

Volkswagen, Mercedes-Benz şi Tesla au anunţat sau au început să implementeze planuri majore de extindere a bateriilor în Europa pentru a-şi asigura accesul la celule şi materii prime vitale şi pentru a-şi susţine strategiile de electrificare.

Investiţia CATL va marca un salt uriaş în expansiunea globală a CATL, a declarat Zeng Yuqun, fondatorul şi preşedintele companiei, într-un comunicat.

De asemenea, compania chineză îşi continuă planurile de producţie de baterii în America de Nord până în 2026 pentru clienţi precum Ford Motor (F.N), a relatat anterior Reuters, în pofida tensiunilor dintre Beijing şi Washington.

The post Cea mai mare investiţie din istoria Ungariei este realizată la 90 de km de Oradea. Care sunt detaliile din spatele fabricii de baterii  appeared first on Aleph News.

Previous post Scriitorul iranian Salman Rushdie a fost atacat pe scena unei conferințe la New York
Next post Cum poți investi în Dubai. Agențiile imobiliare din România vin cu oferte tot mai tentante