Ministrul Apărării susține că 24 de avioane chinezești și 6 nave de război au fost detectate în jurul Taiwanului

avion chinezescavion chinezesc

  • China consideră Taiwanul ca fiind o provincie separatistă.
  • Beijingul a promis că va reunifica insula, inclusiv prin forță, dacă este necesar.
  • În afară de demonstrația de forță militară, Beijingul a redus dialogul militar cu SUA.

Taiwanul a declarat că a detectat vineri 24 de avioane și 6 nave de război chineze în jurul insulei. Dintre cele 24 de avioane, 10 – patru avioane de luptă Sukhoi Su-30, patru avioane Shenyang J-16 și două Chengdu J-10 – au zburat pe partea de est a liniei mediane a Strâmtorii Taiwan, a precizat Ministerul Apărării pe Twitter.

Forțele taiwaneze au monitorizat situația și au răspuns la aceste activități cu avioane, nave militare și sisteme de rachete terestre, a adăugat ministerul.

China și-a încheiat miercuri exercițiile militare masive de mai bine de o săptămână în jurul Taiwanului, după ce președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a vizitat insula autoguvernată pe 2 august, contrazicând avertismentele Beijingului.

China consideră Taiwanul ca fiind o provincie separatistă, în ciuda faptului că Taipei se autoguvernează din 1949. Beijingul a promis că va reunifica insula, inclusiv prin forță, dacă este necesar.

În afară de demonstrația de forță militară, Beijingul a redus dialogul militar cu SUA și a suspendat cooperarea pe probleme de schimbări climatice, alături de alte șase contramăsuri.

The post Ministrul Apărării susține că 24 de avioane chinezești și 6 nave de război au fost detectate în jurul Taiwanului appeared first on Aleph News.

Previous post Scriitorul iranian Salman Rushdie a fost atacat pe scena unei conferințe la New York
Next post Cum poți investi în Dubai. Agențiile imobiliare din România vin cu oferte tot mai tentante