Scriitorul iranian Salman Rushdie a fost atacat pe scena unei conferințe la New York

Scriitorul iranian Salman Rushdie a fost atacat pe scena unei conferințe la New YorkScriitorul iranian Salman Rushdie a fost atacat pe scena unei conferințe la New York

  • Cartea lui Rushdie Versetele satanice a fost interzisă în Iran din 1988, deoarece mulți musulmani o consideră blasfemiatoare.
  • Starea lui Rushdie nu a fost cunoscută imediat.
  • De asemenea, a fost oferită o recompensă de peste 3 milioane de dolari pentru oricine îl va ucide pe Rushdie.

Salman Rushdie, autorul ale cărui scrieri au dus la amenințări cu moartea din partea Iranului în anii 1980, a fost atacat vineri, în timp ce se pregătea să țină o conferință în vestul statului New York.

Un reporter Associated Press a fost martor la momentul în care un bărbat a luat cu asalt scena de la Chautauqua Institution și a început să-l lovească sau să-l înjunghie pe Rushdie în timp ce acesta era prezentat. Autorul a fost luat pe sus sau a căzut la podea, iar bărbatul a fost imobilizat. Starea lui Rushdie nu a fost cunoscută imediat.

Cartea lui Rushdie Versetele satanice a fost interzisă în Iran din 1988, deoarece mulți musulmani o consideră blasfemiatoare. Un an mai târziu, regretatul lider iranian Ayatollah Ruhollah Khomeini a emis o fatwa, sau edict, prin care cerea moartea lui Rushdie.

De asemenea, a fost oferită o recompensă de peste 3 milioane de dolari pentru oricine îl va ucide pe Rushdie. Guvernul iranian s-a distanțat de mult timp de decretul lui Khomeini, dar sentimentul anti-Rushdie a persistat. În 2012, o fundație religioasă iraniană semi-oficială a crescut recompensa pentru Rushdie de la 2,8 milioane de dolari la 3,3 milioane de dolari.

Rushdie a respins această amenințare la momentul respectiv, spunând că nu există nicio dovadă că oamenii ar fi interesați de recompensă. În acel an, Rushdie a publicat o carte de memorii, Joseph Anton, despre fatwa.

The post Scriitorul iranian Salman Rushdie a fost atacat pe scena unei conferințe la New York appeared first on Aleph News.

Previous post BILANȚUL ZILEI. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 5.700 de cazuri noi şi 20 de decese
Next post Cea mai mare investiţie din istoria Ungariei este realizată la 90 de km de Oradea. Care sunt detaliile din spatele fabricii de baterii