Zelensky interzice jocurile de noroc pentru militari. Ce riscuri la nivel de securitate implică acestea

  • Președintele ucrainean a interzis jocurile de noroc în rândul armatei.
  • Cazinourile rusești îi țintesc cu reclame pe ucraineni ca să obțină date sensibile.
  • Zelenski apelează la sprijinul Apple și Google pentru blocarea aplicațiilor de pariuri.

Zelenski nu vrea ca militarii săi să-și încerce norocul. La petiția unui militar din linia întâi, Președintele ucrainean a interzis jocurile de noroc în rândul armatei. Totodată, Zelenski apelează la sprijinul Apple și Google ca să blocheze aplicațiile de pariuri.

Există o preocupare majoră că operatorii de cazinouri online din Rusia ar putea folosi jocurile de noroc ca o modalitate de a extrage date personale de la personalul militar și civil. Prin publicitatea țintită și ofertele atrăgătoare, acești operatori pot obține acces la informații sensibile, punând în pericol securitatea națională a Ucrainei.

Pe lângă interdicția directă, guvernul ucrainean plănuiește să restricționeze și publicitatea pentru jocurile de noroc. De asemenea, Banca Națională a Ucrainei va recomanda băncilor să blocheze plățile către conturile de jocuri de noroc online, iar Apple și Google sunt solicitate să elimine aplicațiile de jocuri de noroc neautorizate din magazinele lor.

De unde a pornit această idee?

Mișcarea vine în urma unei petiții depuse de militarul ucrainean Pavlo Petrychenko, care a spus că unii militari din prima linie își cheltuiesc solda pe pariuri, împrumuturi și chiar amanet de echipamente militare – cum ar fi drone și camere termice – pentru a-și plăti datorii la jocuri de noroc.

Această situație distrage atenția de la sarcinile lor principale și afectează starea lor emoțională, ceea ce poate avea consecințe grave în perspectiva unor ofensive rusesti.

Petiția lui Petrychenko a adunat rapid cele 25.000 de semnături, dar militarul nu va vedea aplicată această măsură. Petrychenko a murit în prima linie pe 15 aprilie și a fost înmormântat recent la Kiev.

Citește și:

The post Zelensky interzice jocurile de noroc pentru militari. Ce riscuri la nivel de securitate implică acestea appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Damian Felix

Previous post Liderii mondiali au reacționat la ajutorul votat în Camera Reprezentanților. Peskov: „Va îmbogăți mai mult SUA și va ruina Ucraina”
Next post FOTO. Banca Naţională a României lansează o monedă de argint la împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti