FOTO. Banca Naţională a României lansează o monedă de argint la împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti

  • Banca Naţională a României lansează luni o monedă de argint la împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.
  • Aversul monedei prezintă portretul reginei-mamă Elena.
  • Reversul monedei redă clădirea spitalului şi inscripţiile „SPITALUL CLINIC DE URGENTA BUCURESTI” şi „90 ANI”.

Banca Naţională a României lansează luni o monedă de argint la împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Aversul monedei prezintă portretul reginei-mamă Elena, care a militat pentru construirea în Bucureşti a primului spital de urgenţă, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2024” şi stema României.

Reversul monedei redă clădirea spitalului şi inscripţiile „SPITALUL CLINIC DE URGENTA BUCURESTI” şi „90 ANI”.

Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 450 de lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 90 de ani de la înfiinţarea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Citește și

The post FOTO. Banca Naţională a României lansează o monedă de argint la împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Pirv Cosmin

Previous post Zelensky interzice jocurile de noroc pentru militari. Ce riscuri la nivel de securitate implică acestea
Next post Un prăjitor de cafea din Helsinki anunță un amestec de cafea realizat cu ajutorul A.I. Ce teste a făcut tehnologia