Zeci de mii de oameni au mărșăluit la Varşovia cerând egalitate pentru persoanele LGBT

  • Zeci de mii de oameni au mărșăluit sâmbătă la parada Pride din Varșovia.
  • Aceștia cer egalitate pentru persoanele LGBT înaintea alegerilor poloneze.
  • Primarul Varșoviei a promis că comunitatea LGBTQ „va fi întotdeauna în siguranță”.

Zeci de mii de oameni au mărșăluit sâmbătă la parada Pride din Varșovia pentru a cere egalitate pentru persoanele LGBT înaintea alegerilor poloneze. Primarul Varșoviei a promis că comunitatea LGBTQ „va fi întotdeauna în siguranță”, scrie BBC.

„Și sper că veți fi cu toții în siguranță în Polonia”, a spus Rafal Trzaskowski, de la partidul liberal de opoziție. „Vrem să arătăm că astăzi diversitatea, drepturile minorităților înseamnă o Europă care este deschisă, o Europă care este tolerantă”, a spus el într-o conferință de presă înaintea marșului.

Relațiile între persoane de același sex nu sunt recunoscute legal în Polonia, iar țara deja interzice cuplurilor de același sex să adopte copii. Există, de asemenea, obstacole cu care se confruntă persoanele transgender care încearcă să-și oficializeze tranziția.

Ambasadorul SUA în Polonia, Mark Brzezinski, și primarul Parisului, Anne Hidalgo susțin persoanele LGBT

Partidul naționalist conservator de guvernământ, Lege și Justiție (PiS) din Polonia, spune că extinderea căsătoriei și adopției la cuplurile gay amenință structurile familiale tradiționale și este dăunătoare pentru copii. Activiștii se așteaptă ca aceste probleme să fie folosite de partid pentru a mobiliza alegătorii conservatori din țara predominant catolică în timpul alegerilor din octombrie sau noiembrie.

„Sunt aproape sută la sută sigură că se va întâmpla din nou în acest an”, a declarat Alicja Herda, unul dintre organizatorii Marșului Egalității de la Varșovia, pentru agenția de presă Reuters. „Dar nu sunt foarte îngrijorat pentru că suntem o comunitate foarte puternică și nu ne va fi ușor să ne oprim din a ne face mândria (marșurile) pentru că este în regulă să fim cine suntem”.

Alături de mulțimi mari în marș s-au numărat ambasadorul SUA în Polonia, Mark Brzezinski, și primarul Parisului, Anne Hidalgo.

„Nu ne vom lăsa influențați de cei care doresc să stingă drepturile femeilor, drepturile minorităților, drepturile LGBT și astăzi, vreau să vă spun că la Paris, la fel ca și la Varșovia, suntem de asemenea total solidari și angajați cu voi, pentru drepturile persoanelor transgender”, a spus Hidalgo.

Citește și

The post Zeci de mii de oameni au mărșăluit la Varşovia cerând egalitate pentru persoanele LGBT appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Prodan Nicoleta

Previous post Fostul fundaș al Barcelonei Gerard Piqué se va căsători cu Clara Chía după despărțirea de Shakira: Când vor anunța logodna?
Next post VIDEO. În campanie electorală, Biden îşi laudă bilanţul economic şi cere impozitarea în plus a celor foarte bogaţi