Volodimir Zelenski afirmă că ruşii „au transformat teritoriile ocupate în toalete, iar şcolile în gropi de gunoi”

ZelenskiZelenski

  • Ruşii „au transformat teritoriile ocupate în toalete”, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după o vizită în regiunea care a fost eliberată de armata ucraineană, potrivit Sky News.
  • Preşedintele Ucrainei a făcut miercuri o incursiune rară în afara capitalei Kiev pentru a scoate în evidenţă victoriile armatei ucrainene.
  • Volodimir Zelenski a spus că regiunea cu 400 de aşezări a fost complet eliberată.

Ruşii „au transformat teritoriile ocupate în toalete”, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după o vizită în regiunea care a fost eliberată de armata ucraineană, potrivit Sky News.

Preşedintele Ucrainei a făcut miercuri o incursiune rară în afara capitalei Kiev pentru a scoate în evidenţă victoriile armatei ucrainene. Volodimir Zelenski a spus că regiunea cu 400 de aşezări a fost complet eliberată.

„Armata rusă se află în regiunea Harkov de mai bine de cinci luni. Şi în acest timp, ocupanţii nici măcar nu au încercat să facă ceva pentru oameni. Ei doar au distrus, doar au luat. Au lăsat în urmă sate devastate, iar în unele dintre ele nu există nici măcar o singură casă nedeteriorată. Ocupanţii au transformat şcolile în gropi de gunoi, iar bisericile distruse au fost transformate literalmente în toalete”, a declarat Zelenski.

De asemenea, el i-a criticat pe militarii ruşi pentru atacul cu rachete asupra râului Kryvyi.

„Atacurile voastre cu rachete de astăzi, rachetele ruseşti care au vizat Kryvyi Rih, barajul rezervorului Karachunivske, obiective care nu au nicio valoare militară, lovind de fapt sute de mii de civili obişnuiţi, este un alt motiv pentru care Rusia va pierde. Şi nu doar acest război, ci şi istoria însăşi”, a precizat preşedintele Volodimir Zelenski.

The post Volodimir Zelenski afirmă că ruşii „au transformat teritoriile ocupate în toalete, iar şcolile în gropi de gunoi” appeared first on Aleph News.

Previous post O nouă fosilă descoperită în China dezvăluie misterul privind lanțul evolutiv al maimuțelor
Next post Magnatul gazelor din Rusia, ocolit de sancţiuni. UE nu se atinge nici de cel mai bogat rus