Magnatul gazelor din Rusia, ocolit de sancţiuni. UE nu se atinge nici de cel mai bogat rus

Leonid MikhelsonLeonid Mikhelson

  • CEO-ul Gazprom a ieşit teafăr de la din Bruxelles, salvat de dreptul de veto al lui Viktor Orbán.
  • De asemenea, nu a fost afectat Vladimir Potanin, cel mai bogat rus, şi magnatul gazelor din Rusia, Leonid Mikhelson.
  • UE caută să submieze puterea financiară a sistemului condus de Putin.

CEO-ul Gazprom a ieşit teafăr de la din Bruxelles, salvat de dreptul de veto al lui Viktor Orbán. De asemenea, nu a fost afectat Vladimir Potanin, cel mai bogat rus, şi magnatul gazelor din Rusia, Leonid Mikhelson. UE caută să submieze puterea financiară a sistemului condus de Putin.

Cel mai singular caz îl priveşte pe Alexei Miller, autorul şantajului cu gazul lui Vladimir Putin împotriva Europei, în calitate de CEO al Gazprom.

Nici astăzi, Miller nu se află pe listele sancţiunilor europene. Bunurile lui nu sunt confiscate şi el poate călători în Uniunea Europeană ca oricare dintre compatrioţii săi.

Motivul este cunoscut de mulţi în clădirile de la Bruxelles: Ungaria lui Viktor Orbán se opune sancţiunilor împotriva lui Miller (şi tocmai a semnat un excelent acord de aprovizionare de la Gazprom).

Deocamdată, Vladimir Potanin, considerat cel mai bogat om din Rusia, cu active estimate de Forbes la 24,4 miliarde de dolari, şi magnatul gazelorm Leonid Mikhelson (deţinătorul unor active similare), sunt, de asemenea, feriţi de sancţiuni.

În acest caz, dreptul de veto pare să fi venit de la Paris, potrivit unor observatori europeni. Rolul lui Potanin este unul strategic pentru furnizarea de nichel industriei auto europene şi Mikhelson are acorduri cu compania franceză Tota l. Ungaria l-a salvat şi pe magnatul Andrei Bokarev.

The post Magnatul gazelor din Rusia, ocolit de sancţiuni. UE nu se atinge nici de cel mai bogat rus appeared first on Aleph News.

Previous post Volodimir Zelenski afirmă că ruşii „au transformat teritoriile ocupate în toalete, iar şcolile în gropi de gunoi”
Next post VIDEO. O clădire ciudată în formă de OZN apare pe un lac norvegian, lăsând localnicii nedumeriți