Vladimir Putin va participa la summitul G20

Rusia ameninţă EuropaRusia ameninţă Europa

  • Putin va participa la summitul G20, la invitaţia preşedintelui Indoneziei.
  • Cel din urmă l-a invitat şi pe Volodimir Zelenski, deşi Ucraina nu face parte din G20.
  • Cancelarul german Olaf Scholz declara luni că încă nu s-a decis dacă va merge la summit în condiţiile în care Putin va fi şi el prezent. 

Putin va participa la summitul G20, la invitaţia preşedintelui Indoneziei. Cel din urmă l-a invitat şi pe Volodimir Zelenski, deşi Ucraina nu face parte din G20.

Putin are în plan să participe la summitul G20 din Indonezia, ce va avea loc în noiembrie, transmite un reprezentant al Kremlinului, luni, transmite Interfax.

Şeful Rusiei a fost invitat de către preşedintele indonezian Joko Widodo la întâlnirea statelor dezvoltate şi a celor în curs de devoltare.

Putin va participa fie fizic, fie prin transmisiune video. 

Totuşi, cei doi (Putin şi Zelenski n.red.) sunt invitaţi să participe fizic. Mai este destul timp (până în noiembrie). Sper că pandemia ne va permite să ţinem întâlnirea faţă în faţă, a declarat reprezentantul Kremlinului, Yury Ushakov. „Da, am confirmat participarea noastră”, mai spune acesta.

Liderii occidentali nu au ajuns încă la vreun consens, dacă să participe la summit sau să-l boicoteze. 

Cancelarul german Olaf Scholz declara luni că încă nu s-a decis dacă va merge la summit în condiţiile în care Putin va fi şi el prezent. 

La rândul său, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat că trebuie să fim extrem de atenţi dacă decidem să „paralizăm” întregul G20, nu susţin asta”, spunând, totodată, că întâlnirea G20 este una „prea importantă, mai ales pentru ţările în curs de dezvoltare

Occidentul, în frunte cu SUA, exercită o serie de presiuni asupra conducerii de la Jakarta pentru a scoate Rusia de pe lista invitaţilor. 

Şeful statului indonezian are programată o vizită în Rusia, joi.  

Autor: Simona Chirciu

The post Vladimir Putin va participa la summitul G20 appeared first on Aleph News.

Previous post Aglomerația revine la Wimbledon: Turneul începe azi cu arena plină
Next post David Popovici și Robert Glință s-au întors în România după Campionatele mondiale de Natație de la Budapesta