VIDEO. Imagini spectaculoase au fost surprinse în Parcul Național Piatra Craiului cu un cocoș de munte în căutarea unui partener

  • Reprezentanții Parcului Național Piatra Craiului au surprins imagini inedite cu un cocoș de munte, care își caută perechea.
  • Cocoșul de munte este o pasăre foarte sperioasă, care se poate vedea rar în natură.
  • Perioada de împerechere la cocoșul de munte începe în martie și durează până la începutul lunii iunie.

Reprezentanții Parcului Național Piatra Craiului au surprins imagini inedite cu un cocoș de munte, care își caută perechea.

Cocoșul de munte este o specie de păsări din familia fazanului (Phasianidae). Este o pasăre foarte sperioasă, care se poate vedea rar în natură. Sprâncenele și o parte din coadă îi sunt roșii.

Perioada de împerechere la cocoșul de munte începe în martie și durează până la începutul lunii iunie. Masculul mai robust, după ce a alungat rivalul atrage atenția femelei prin dansul caracteristic împerecherii, emiterea unor sunete specifice, umflarea penajului cu deschiderea penelor cozii în formă de evantai.

Citește și

Partea secretă și sacră a încoronării va fi ascunsă sub un paravan artizanal. Ce se va întâmpla în acele momente la ceremonie

STUDIU. Oamenii de știință spun că extratereștrii ne-ar putea contacta în 2029. Cum explică această posibilitate

Nici persoanele decedate nu sunt în siguranță în Pakistan. Cadavrele femeilor trebuie protejate pentru a nu fi violate

The post VIDEO. Imagini spectaculoase au fost surprinse în Parcul Național Piatra Craiului cu un cocoș de munte în căutarea unui partener appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Aleph News

Previous post OFF/ON THE RECORD, 30 aprilie 2023. Invitat, ora 21.55: Georgiana Iorgulescu, Centrul pentru Resurse Juridice
Next post FOTO. Cum ar fi arătat Genghis Khan, Napoleon Bonaparte sau Bob Marley dacă și-ar fi făcut selfie-uri