Uită de cei 10.000 de pași pe zi. Atingerea acestui obiectiv ar putea fi îndeajuns pentru a te ajuta să trăiești mai mult

Câți pași ar trebui să faci zilnic ca să ai o viață lungă?Câți pași ar trebui să faci zilnic ca să ai o viață lungă?

  • Studiul a concluzionat că mersul pe jos de 8.000 de pași de una sau două ori pe săptămână este asociat cu un risc mai mic de mortalitate.
  • Reducerea riscului a fost mai mare la bărbați (20,8%) decât la femei (11,6%).
  • Persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste au avut o reducere mai mare a riscului de deces (19,9%) decât cele sub 65 de ani (7,4%).

Mersul pe jos în jurul a 8.000 de pași, adică aproximativ 6,4 km, o dată sau de două ori pe săptămână reduce semnificativ riscul de deces prematur, potrivit unui studiu, scrie Forbes.

Deși se știe că o activitate fizică regulată reduce riscul de deces, studiul publicat în revista JAMA Network Open analizează beneficiile pentru sănătate ale mersului intensiv doar câteva zile pe săptămână.

Date de la 3.101 adulți americani

Cercetătorii de la Universitatea din Kyoto și de la Universitatea California din Los Angeles au analizat date despre 3.101 adulți americani.

Ei au constatat că cei care au mers 8.000 de pași sau mai mult o dată sau de două ori pe săptămână au avut un risc cu 14,9% mai mic de a muri pe o perioadă de 10 ani decât cei care nu au atins acest nivel.

În cazul celor care făceau aceste plimbări lungi de trei până la șapte ori pe săptămână, riscul de deces a scăzut și mai mult, cu 16,5%.

Beneficiile pentru sănătate ale mersului pe jos de 8.000 de pași sau mai mult, o dată sau de două ori pe săptămână, păreau să fie și mai mari pentru persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste.

„Numărul de zile pe săptămână în care cineva face 8.000 de pași sau mai mult a fost asociat (în cadrul studiului) cu un risc mai mic de mortalitate cardiovasculară și de mortalitate din toate cauzele” , au declarat oamenii de știință.

„Această lucrare sugerează că indivizii pot obține beneficii semnificative pentru sănătate din mersul pe jos doar câteva zile pe săptămână” , au continuat ei.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat pașii zilnici făcuți de participanți între 2005 și 2006 și apoi au studiat mortalitatea acestora zece ani mai târziu.

Număr mare

Dintre participanți, 632 de persoane nu au reușit să atingă limita de 8.000 de pași cel puțin o zi pe săptămână; 532 de persoane au atins-o sau au depășit-o o dată sau de două ori pe săptămână, iar 1.937 de persoane au făcut acest lucru de trei până la șapte ori pe săptămână.

În medie, americanii fac între 3.000 și 4.000 de pași pe zi, potrivit datelor Clinicii Mayo, care spune că mersul pe jos ca activitate fizică regulată poate reduce riscul de boli de inimă, obezitate, diabet, hipertensiune arterială și depresie.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că lipsa de activitate fizică contribuie la aproximativ 3,2 milioane de decese anuale la nivel mondial. Această problemă de sănătate este, de asemenea, legată de costuri de asistență medicală estimate la 54 de miliarde de dolari pe an, conform unui studiu din 2016 publicat în revista The Lancet.

Citește și:

Studiu despre femeile în vârstă care se întâlnesc cu bărbați mai tineri: Sunt mai satisfăcute”

Studiu: Hipertensiunea arterială ar putea contribui la dezvoltarea demenței. Reacția medicilor

Cum să iubești zilele de luni: Sfaturi pentru a privi cu entuziasm începutul săptămânii

The post Uită de cei 10.000 de pași pe zi. Atingerea acestui obiectiv ar putea fi îndeajuns pentru a te ajuta să trăiești mai mult appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 399 zile de invazie rusă. Guvernul Ucrainei va primi încă 2,5 miliarde de dolari din partea SUA
Next post STUDIU. Cum poate fi schimbat kilometrajul mașinii pentru a ascunde uzura bateriilor. Practica este des întâlnită la vânzătorii de vehicule