LIVE UPDATE. 399 zile de invazie rusă. Guvernul Ucrainei va primi încă 2,5 miliarde de dolari din partea SUA

  • O înregistrare video postată online de biroul lui Zelenski l-a arătat pe acesta vizitând Okhtyrka și Trostyanets în Sumî.
  • Acesta a mulţumit tuturor celor care sunt alături de Ucraina, onest şi ferm.
  • Denys Shmyhal a declarat că guvernul său va primi încă 2,5 miliarde de dolari din partea Statelor Unite.

UPDATE ORA 04:00

Tatăl rus, încarcerat după ce fiica sa a făcut un desen anti-război, a fugit

Tatăl copilei din Rusia care a făcut la școală un desen anti-război, condamnat marți la 2 ani de închisoare, a fugit din arest noaptea trecută pentru a scăpa de pedeapsă, scrie POLITICO.

Tribunalul din Efremov, localitate situată la 300 km sud de Moscova, a anunţat că inculpatul Aleksei Moskaliov, plasat în arest la domiciliu din luna martie, a dispărut. „Verdictul a fost citit în absenţa inculpatului, întrucât acesta a dispărut şi nu s-a prezentat la audiere” , a declarat responsabila pentru comunicare a tribunalului, Elena Mihailovskaia.

Cu puţin timp înainte, curtea a hotărât că Moskaliov (54 de ani), vinovat că a „discreditat” forţele armate ruse, este condamnat la doi ani de închisoare, adică la pedeapsa cerută cu o zi în urmă de procuror. Moskaliov, care îşi creşte singur fiica, se afla în arest la domiciliu de la 1 martie.

„El a fugit noaptea trecută” , a adăugat şi Olga Diaciuk, responsabilă a serviciului de presă al tribunalului, potrivit unei înregistrări video, preluată de mai multe media ruse.

UPDATE ORA 03:00

La unul dintre spectacole, David Guetta a interpretat un remix din „Red viburnum” interpretat de Andrii Khlyvnyuk/ ,,Slava Ukraini” .

UPDATE ORA 02:00

Zelenski: Situația din apropierea frontierei este „tensionată

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat în discursul său zilnic pentru presă că situația din apropierea graniței dintre Rusia și Ucraina rămâne „tensionată” din cauza agresiunii continue din partea Moscovei, scrie Baha news.

„Amenințarea este constantă. Bombardamentele asupra frontierei noastre sunt constante” , a precizat liderul. Zelenkso a declarat că a vizitat luni mai multe orașe din regiunea de frontieră Sumy și a avut întâlniri cu autoritățile locale și comandanții responsabili de apărarea zonei. „Am avut o întâlnire cu reprezentanți ai autorităților locale din regiunile Sumy și Cernihiv. Există probleme care trebuie rezolvate. Acestea vor fi rezolvate” , a declarat el.

În continuare, Zelenski și-a exprimat recunoștința pentru decizia Parlamentului francez de a recunoaște foametea Holodomor din 1932-1933 drept genocid, mulțumindu-le celor care s-au pronunțat împotriva acțiunilor Rusiei.

UPDATE ORA 01:00

Președintele ucrainean Zelenski cere presiune internațională asupra Rusiei în contextul escaladării conflictului din regiune

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, mulţumeşte, marţi, în ultimul mesaj postat pe reţelele sociale, toturor celor care pun presiune şi atrag atenţia că războiul se poate încheia mai repede, dacă lumea este unită, promptă şi determinată. El crede că atitudinea Rusiei şi ameninţarea constantă pe care o adresează întregii lumi sunt motive suficiente de a lupta, de a pune presiune şi a duce la înfrângerea Rusiei, scrie Ukrinform.

Zelenski anunţă, în ultimul mesaj video postat pe reţelele sociale, că a făcut o vizită în regiunea noastră Sumî, scrie Arab News.

Impresiile sunt deosebite. Regiunea este alături de inamic. Ameninţarea este constantă. Bombardamentele asupra frontierei noastre sunt constante. Dar viaţa, oamenii noştri sunt, evident, mai puternici decât orice temeri” , a transmis preşedintele.

Acesta a mulţumit tuturor celor care sunt alături de Ucraina, onest şi ferm.

Astăzi vreau să mulţumesc fiecăruia dintre cei care, la chemarea inimii, în diferite ţări, pe diferite platforme, în diferite cuvinte, dar la fel de onest şi ferm, reamintesc lumii că agresiunea rusă poate lua sfârşit mult mai repede decât se spune uneori. Mai repede, dacă lumea este mai promptă, dacă lumea este mai hotărâtă” , a mai afirmat Zelenski.

Oraşele şi satele ucrainene distruse de-a lungul graniţei statului terorist, şantajul constant al Rusiei şi ameninţările cu distrugerea de vieţi omeneşti şi în alte ţări, refuzul constant de a reveni la o pace reală şi batjocorirea normelor internaţionale de bază sunt toate motive suficiente pentru a pune presiune şi a lupta, pentru a nu căuta compromisuri şi pentru a ne preocupa de valorile lumii într-un mod real… forţând Rusia să sufere pierderi în fiecare zi” , a adăugat preşedintele.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal a declarat că guvernul său va primi încă 2,5 miliarde de dolari din partea Statelor Unite sub formă de grant pentru a contribui la serviciile de stat, cum ar fi salariile, notează CNN.

Sprijinul bugetar face parte dintr-un angajament al SUA de 9,9 miliarde de dolari pentru a ajuta economia ucraineană în 2023 și nu include asistența militară.

El a spus că banii vor fi folosiți „pentru a plăti salariile salvatorilor noștri, profesorilor, medicilor, pentru a ajuta pensionarii, persoanele strămutate în interiorul țării, persoanele cu dizabilități și familiile cu venituri mici”.

Banii fac parte dintr-un amplu program internațional de sprijin pentru economia ucraineană. Shmyhal a precizat că, de la începutul anului, Ucraina a obținut un sprijin de aproape 5 miliarde de dolari din partea UE și de peste 2 miliarde de dolari din partea Statelor Unite. Există, de asemenea, un nou pachet de asistență convenit cu FMI în valoare de 15,6 miliarde de dolari.

Citește și:

LIVE UPDATE. 398 zile de invazie rusă. Ucraina a doborât 14 din cele 15 drone Shahed-136 lansate de Rusia peste noapte. 18 tancuri Leopard au ajuns în Ucraina

LIVE UPDATE. 397 zile de invazie rusă. Lituania cere sancţiuni ca răspuns la planul Rusiei de a staţiona arme nucleare în Belarus

VIDEO. LIVE UPDATE. 396 zile de invazie rusă. Ucraina: Rusia „a luat Belarus ca ostatic nuclear”

The post LIVE UPDATE. 399 zile de invazie rusă. Guvernul Ucrainei va primi încă 2,5 miliarde de dolari din partea SUA appeared first on Aleph News.

Previous post Un analist politic cere ca Netflix să șteargă un episod din The Big Bang Theory. Care e motivul
Next post Uită de cei 10.000 de pași pe zi. Atingerea acestui obiectiv ar putea fi îndeajuns pentru a te ajuta să trăiești mai mult