Trupele taiwaneze au găsit un pachet cu alimente aruncat de o dronă din China continentală

pachet de alimentepachet de alimente

  • Se bănuiește că pachetul a fost aruncat de o dronă neidentificată, a precizat ministerul, fără a preciza dacă acesta provenea de pe continent.
  • Mai devreme în aceeași zi, ministerul apărării a declarat că a observat două drone în apropiere de Lieyu.
  • Pachetul, care include un ou de ceai chinezesc și un pachet de zha cai, o legumă murată în stil Sichuan, a fost transportat de o dronă civilă care a zburat din Xiamen, potrivit presei taiwaneze.

Trupele taiwaneze staționate pe o mică insulă din apropierea Chinei continentale au găsit un pachet alimentar despre care se crede că a fost aruncat de o dronă. Livrarea pachetului a avut loc după o serie de incidente în insulele din largul coastelor din lanțul Quemoy – sau Kinmen – în ultimele zile.

Trupele au doborât joi o dronă civilă care a survolat de pe continent, după o serie de alte survoluri. Ministerul Apărării de pe insulă a declarat că vineri după-amiază, soldații au găsit un pachet cu alimente învelit într-un sac de gunoi pe o plajă din Lieyu, care se află la aproximativ 5 km de orașul Xiamen de pe continent.

Se bănuiește că pachetul a fost aruncat de o dronă neidentificată, a precizat ministerul, fără a preciza dacă acesta provenea de pe continent. Mai devreme în aceeași zi, ministerul apărării a declarat că a observat două drone în apropiere de Lieyu, care au fost avertizate după ce trupele au lansat rachete de semnalizare și au zburat înapoi spre Xiamen.

Armata taiwaneză va lua măsuri ferme împotriva dronelor care pun în pericol siguranța militară și civilă prin aruncarea de obiecte, a adăugat ministerul. Pachetul, care include un ou de ceai chinezesc și un pachet de zha cai, o legumă murată în stil Sichuan, a fost transportat de o dronă civilă care a zburat din Xiamen, potrivit presei taiwaneze.

Raportul a citat o înregistrare video publicată vineri de un utilizator Weibo din China continentală pe nume Quanzhou căpitan, care îl arată pe acesta înfășurând un pachet, care include mâncarea și o scrisoare, înainte de a-l atașa la dronă.

Pe scrisoare scria: Bună ziua, compatrioți taiwanezi… Vă trimitem cele mai bune, și inabordabile, zha cai și ouă de ceai, salutări pentru apărătorii din prima linie – o referire batjocoritoare la emisiuni anterioare de televiziune taiwaneze în care se spunea că populația continentală nu își poate permite cele două tipuri de alimente. A adăugat: Oamenii de pe ambele părți ale strâmtorii sunt întotdeauna o singură familie.

Săptămâna trecută, Taiwanul a declarat că trupele vor trage asupra dronelor care nu părăsesc teritoriul pe care îl controlează. Miercuri, trupele au tras asupra a trei drone civile care zburau deasupra a trei locații diferite deasupra arhipelagului Quemoy.

Joi, o dronă civilă a fost doborâtă deasupra Shiyu, o altă parte a grupului de insule, după ce armata a declarat că aceasta nu a ținut cont de avertismente – este pentru prima dată când trupele taiwaneze au doborât o dronă.

The post Trupele taiwaneze au găsit un pachet cu alimente aruncat de o dronă din China continentală appeared first on Aleph News.

Previous post Donald Trump l-a numit pe președintele Joe Biden „un dușman al statului”
Next post Incendiul de vegetație din California, care se deplasează rapid, determină evacuarea a mii de locuitori