Telescopul spațial James Webb ne arată noi imagini cu o galaxie inelară

  • Telescopul spațial James Webb a suprins noi imagini rare și uluitoare.
  • Telescopul spaţial Hubble şi alte observatoare au studiat Cartwheel, dar acumulările de praf au ascuns misterele galaxiei.
  • Webb este un telescop ce poate fotografia în infraroşu, care vede lumina invizibilă pentru ochiul uman, motiv pentru care a reuşit să surprindă detalii noi pe care alte instrumente nu le-ar putea face.

Telescopul spațial James Webb a suprins noi imagini rare și uluitoare. De această dată este vorba despre o galaxie inelară, numită Cartwheel, care se află la o distanță de 500 de milioane de ani lumină.

În galaxia Cartwheel, care arată ca o roată de căruţă, un inel colorat înconjoară un inel interior şi mai strălucitor, ambele se extind departe de inima coliziunii.

Aceste caracteristici sunt motivul pentru care oamenii de ştiinţă clasifică Cartwheel ca o galaxie inelară, care este mult mai puţin comună decât galaxiile spirale.

Telescopul spaţial Hubble şi alte observatoare au studiat Cartwheel, dar acumulările de praf au ascuns misterele galaxiei.

Webb este un telescop ce poate fotografia în infraroşu, care vede lumina invizibilă pentru ochiul uman, motiv pentru care a reuşit să surprindă detalii noi pe care alte instrumente nu le-ar putea face.

The post Telescopul spațial James Webb ne arată noi imagini cu o galaxie inelară appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. Ziua 162 de invazie. Care este scopul principal al rușilor, potrivit unui oficial ucrainean
Next post Senatul american a aprobat aderarea Finlandei și Suediei la NATO