LIVE UPDATE. Ziua 162 de invazie. Care este scopul principal al rușilor, potrivit unui oficial ucrainean

UPDATE ORA 03:00

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris situația din Donbas, în estul Ucrainei, ca fiind infernală, adăugând că Rusia are în continuare controlul în regiune. La sfârșitul săptămânii trecute, Kievul a ordonat evacuarea obligatorie a orașului Donețk, o parte a Donbasului, pe fondul luptelor severe din această zonă.


Primul transport de cereale exportate din Ucraina după luni de zile a ajuns în siguranță la o ancoră în apele turcești marți seara. Transportul va fi inspectat acolo miercuri înainte de a-și continua călătoria spre Tripoli, în Liban. Nava Razoni, sub pavilion Sierra Leone, a plecat luni de la Odesa, iar Zelensko a calificat transportul drept un „semnal pozitiv”.

ORA 01:00

Scopul principal al invadatorilor nu îl reprezintă regiunile de est ale Ucrainei, spune Arestovich.

„Scopul tuturor ofensivelor în direcțiile Donețk și Lugansk este de a ne forța să transferăm rezervele acolo, astfel încât să nu le transferăm în direcția pericolului adevărat, unde este planificată o ofensivă majoră”, a spus el.

Potrivit lui Arestovich, evenimentele active vor începe în aproximativ o săptămână în direcțiile Kherson și Zaporizhzhia.


De la începutul războiului, peste 10 milioane de oameni au părăsit Ucraina

Datele au fost publicate de Biroul Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați.

The post LIVE UPDATE. Ziua 162 de invazie. Care este scopul principal al rușilor, potrivit unui oficial ucrainean appeared first on Aleph News.

Previous post Cu viteză și credință: Un șofer a mers cu 235 km/h pe autostradă și Arhiepiscopul Tomisului în dreapta
Next post Telescopul spațial James Webb ne arată noi imagini cu o galaxie inelară