Sute de romi ucraineni, abandonați de autorități în gara centrală din Praga

2838428 14.04.2016 The Baroque St. Nicholas Church on Malostranské Square in Prague. Ekaterina Chesnokova / Sputnik2838428 14.04.2016 The Baroque St. Nicholas Church on Malostranské Square in Prague. Ekaterina Chesnokova / Sputnik

  • Sute de refugiați ucraineni de etnie romă, abanonați în gară.
  • Autoritățile refuză să-i găzduiască în centre de primire oficiale.
  • Peste 500 de persoane se înghesuie în fiecare noapte.

Sute de refugiați ucraineni de etnie romă, majoritatea femei cu copii și unii de naționalitate maghiară, sunt abandonați de săptămâni întregi în gara centrală din Praga din cauza refuzului autorităților locale de a-i găzdui în centre de primire oficiale.

„De la 300 de romi în urmă cu câteva săptămâni, numărul lor a crescut la aproximativ 500 și ar putea continua să crească”, a declarat pentru EFE Jakub Chromy, managerul de criză al organizației umanitare locale OPU, care încearcă să amelioreze situația acestor persoane.

Peste 500 de persoane se înghesuie în fiecare noapte în încăperi care au fost construite pentru a găzdui maxim 260 de oameni pentru o singură noapte. Unii dintre refugiați au rămas blocați în gară până la 10 zile.

Voluntarii care oferă asistență spun că se simt obosiți și copleșiți. „Asta este cea mai importantă problemă din Republica Cehă”, a spus Geti Mubeenova, coordonatorul de criză al Organizației pentru Ajutorarea Refugiaților (OAR).

Împreună cu alte grupuri de voluntari care oferă asistență în gară, OAR plănuiește să își încheie activitatea în acest loc la finalul lunii pentru a face presiune pe guvern să pună la dispoziția refugiaților locuri de cazare mai decente.

The post Sute de romi ucraineni, abandonați de autorități în gara centrală din Praga appeared first on Aleph News.

Previous post Adio plăci de colesterol: O nouă tehnică cu laser și ultrasunete le poate „evapora”
Next post Locuitorii din New York pot alege să marcheze cu „X” genul de pe actele de identitate