Locuitorii din New York pot alege să marcheze cu „X” genul de pe actele de identitate

  • Locuitorii din New York pot alege de acum înainte să marcheze cu „X” pentru sexul lor pe cărţile de identitate.
  • Începând cu luna iulie, locuitorii pot, de asemenea, să schimbe marcajul online.
  • Schimbarea este prevăzută în legea privind recunoaşterea genului, care a fost adoptată de adunarea statului New York în 2021.

Locuitorii din New York îşi pot schimba marcajul de gen în „X” pe permisul de conducere, permisul de începător sau cartea de identitate pentru persoanele care nu sunt şoferi, la toate birourile Departamentului pentru Vehicule cu Motor (DMV) din tot statul, potrivit unui comunicat de presă al biroului guvernatorului Kathy Hochul.

Începând cu luna iulie, locuitorii pot, de asemenea, să schimbe marcajul online.

„În timp ce ne pregătim să sărbătorim Luna mândriei în câteva zile, sunt încântată să anunţ această schimbare istorică care reprezintă o altă victorie în lupta noastră pentru a contribui la asigurarea egalităţii şi respectului pentru comunitatea LGBTQ+”, a declarat Hochul în comunicat.

„Fiecare persoană, indiferent de identitatea sau expresia de gen, merită să aibă un document de identitate care să reflecte cine este”, a mai spus ea. „Administraţia mea rămâne angajată să se asigure că New York este un loc de valoare, dragoste şi apartenenţă pentru membrii comunităţii LGBTQ+”, a mai spus Hochul.

Legea privind recunoaşterea de gen va intra în vigoare pe deplin la 24 iunie. Pe lângă faptul că le va permite newyorkezilor să îşi schimbe marcajul de gen, legislaţia le va permite acestora să ateste propria identitate de gen atunci când depun o petiţie în instanţă sau când actualizează un document de identificare, va elimina cerinţa de a publica schimbările de nume într-un ziar local şi va permite părinţilor să aleagă să fie desemnaţi ca „tată”, „mamă” sau „părinte” pe certificatul de naştere al copilului lor.

Decizia vine în contextul în care mai multe state au promovat o serie de legi anti-transgender conduse de republicani.

În aprilie, guvernatorul Oklahoma, Kevin Stitt, a semnat o lege care interzice indicatorii de gen nonbinar pe certificatele de naştere.

La începutul acestei săptămâni, Indiana a interzis femeilor şi fetelor transsexuale să concureze în echipele sportive din şcolile publice în concordanţă cu genul lor.

The post Locuitorii din New York pot alege să marcheze cu „X” genul de pe actele de identitate appeared first on Aleph News.

Previous post Sute de romi ucraineni, abandonați de autorități în gara centrală din Praga
Next post Rușii aruncă cadavrele a zeci de civili ucraineni într-un supermarket din Mariupol