Sportivii ruși, lăsați să participe la Jocurile Paralimpice de la Paris din 2024. Ei vor participa sub steag neutru sau individual

  • Sportivii ruși vor putea participa în mod neutru la Jocurile Paralimpice din 2024 de la Paris.
  • Comitetul Paralimpic Internațional trebuie să decidă și asupra asupra statutului de membru al comitetului paralimpic din Belarus.
  • CIO, însă, nu a luat o poziție cu privire la Jocurile Olimpice din 2024, amânându-și decizia „la momentul oportun”.

Sportivilor ruși li s-a permis să participe sub un steag neutru la Jocurile Paralimpice din 2024 de la Paris, care vor avea loc între 28 august și 8 septembrie. Adunărea Generală a Comitetului Paralimpic Internațional (IPC) a votat și aprobat inițiativa.  

După ce a respins suspendarea completă a Comitetului Paralimpic Rus, IPC a votat în favoarea suspendării parțiale. Sportivii ruși pot participa în mod individual și neutru la Jocurile Paralimpice de la Paris.

IPC trebuie să decidă și asupra asupra statutului de membru al comitetului paralimpic din Belarus.

Această poziție adoptată ieri pentru Rusia se apropie de recomandarea făcută la 28 martie 2023 de Comitetul Olimpic Internațional către federațiile internaționale, de a autoriza participarea sportivilor ruși și belaruși, ca sportivi individuali neutri, la competiții internaționale.

IPC, însă, nu a luat o poziție cu privire la Jocurile Olimpice din 2024, amânându-și decizia „la momentul oportun”.

Comitetul Paralimpic și Sportiv din Franța salută inițiativa internațională a IPC

Comitetul Paralimpic și Sportiv din Franța „susține acum Comitetul Executiv al IPC, care este responsabil de stabilirea condițiilor de participare, de la caz la caz, pentru sportivii ruși și belaruși, sub un banner neutru. Rămâne foarte vigilentă în ceea ce privește atitudinea autorităților și a sportivilor în cauză pentru a păstra competițiile paralimpice”, a declarat organismul într-un comunicat de presă.

În urma invaziei Ucrainei de către trupele ruse din 24 februarie 2022, IPC a decis să nu autorizeze sportivii ruși și belaruși să participe la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing în același an.

La 16 noiembrie 2022, ședința adunării generale a IPC de la Berlin a suspendat comitetele paralimpice naționale din Rusia și Belarus pentru un an.

Citește și:

The post Sportivii ruși, lăsați să participe la Jocurile Paralimpice de la Paris din 2024. Ei vor participa sub steag neutru sau individual appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Radu Elena

Previous post Inteligența artificială, folosită în operațiile pe creier. Neurochirurgii îmbrățișează inițiativa
Next post Personajele Pokemon devin parteneri Van Gogh. Muzeul din Amsterdam va avea expoziții cu tema celebrului desen animat