Șoferii din Marea Britanie ar putea fi amendați cu 5.000 lire pentru aerul condiționat din mașină

  • Șoferii din Marea Britanie sunt avertizați că modul în care folosesc aerul condiționat în mașini le-ar putea aduce amenzi de până la 5.000 de lire sterline.
  • Aerul condiționat (sau lipsa acestuia) ar putea fi pedepsit în conformitate cu regula 237 din Codul Rutier, care prevede că șoferii trebuie să își mențină mașinile „bine ventilate”.
  • Deși unele reguli din Codul rutier pot părea extreme pentru mulți, guvernul din Marea Britanie avertizează că acestea sunt cerințe legale și că, dacă nu le respectă, șoferii ar putea fi trimiși la închisoare.

Șoferii din Marea Britanie sunt avertizați că modul în care folosesc aerul condiționat în mașini le-ar putea aduce amenzi de până la 5.000 de lire sterline, conform avertismentului Met Office în contextul actualului val de căldură.

Aerul condiționat (sau lipsa acestuia) ar putea fi pedepsit în conformitate cu regula 237 din Codul Rutier, care prevede că șoferii trebuie să își mențină mașinile „bine ventilate”, scrie Warrington Guardian.

Motivul acestei reguli este acela de a evita somnolența atunci când se află la volanul unui vehicul, iar dacă șoferii ignoră această indicație și pierd ulterior controlul vehiculului, riscă o amendă de până la 5.000 de lire sterline în cazurile cele mai grave.

Deși unele reguli din Codul rutier pot părea extreme pentru mulți, guvernul din Marea Britanie avertizează că acestea sunt cerințe legale și că, dacă nu le respectă, șoferii ar putea fi trimiși la închisoare.

Ei spun: „Multe dintre regulile din Cod sunt cerințe legale, iar dacă nu respectați aceste reguli, comiteți o infracțiune penală.”

„Puteți fi amendat, vi se pot aplica puncte de penalizare pe permis sau vi se poate interzice dreptul de a conduce. În cele mai grave cazuri, puteți fi trimis la închisoare.”

The post Șoferii din Marea Britanie ar putea fi amendați cu 5.000 lire pentru aerul condiționat din mașină appeared first on Aleph News.

Previous post O maimuță care a atacat 10 persoane, inclusiv un bebeluș, este căutată de poliție
Next post STUDIU. De ce bărbații trăiesc mai puțin decât femeile?