O maimuță care a atacat 10 persoane, inclusiv un bebeluș, este căutată de poliție

maimuta-macacmaimuta-macac

  • Poliția este în stare de alertă maximă și a pus capcane pentru maimuță, în timp ce a avertizat oamenii să nu-și lase ferestrele deschise.
  • Primata, despre care se spune că ar avea o înălțime cuprinsă între 40 și 50 de centimetri, a atacat apoi alte persoane aflate în apropiere.
  • Primăria a distribuit fluturași prin care îi avertizează pe oameni să fie vigilenți, în timp ce căutările animalului continuă.

Poliția din Japonia caută o maimuță sălbatică care a atacat 10 persoane, inclusiv un bebeluș și două fetițe de patru ani, în decurs de două săptămâni. Primele atacuri au avut loc pe 8 iulie în districtul Ogori din prefectura Yamaguchi, în sud-vestul țării.

Primăria a distribuit fluturași prin care îi avertizează pe oameni să fie vigilenți, în timp ce căutările animalului continuă. Se spune că poliția este în stare de alertă maximă și a pus capcane pentru maimuță, în timp ce a avertizat oamenii să nu-și lase ferestrele deschise. În cel mai grav atac, primata a intrat în casa unei familii și a zgâriat grav un copil.

Mama fetiței a declarat presei locale: Dădeam cu aspiratorul când mi-am auzit copilul plângând, așa că m-am întors și am văzut că maimuța o apucase de picioare în timp ce se juca pe podea. Părea că încearcă să o tragă afară.

Acest lucru s-a întâmplat înainte ca maimuța să deschidă ușa de la paravanul unui apartament de la primul etaj la sfârșitul săptămânii trecute și să zgârie piciorul unei fetițe de patru ani, potrivit agenției de știri Kyodo. Primata, despre care se spune că ar avea o înălțime cuprinsă între 40 și 50 de centimetri, a atacat apoi alte persoane aflate în apropiere, a adăugat agenția.

Maimuța a invadat, de asemenea, o clasă de grădiniță din localitate și a zgâriat o altă fetiță de patru ani, potrivit rapoartelor. Maimuțele nu sunt singurele animale sălbatice care au obligat oamenii din Japonia să fie mai precauți.

În ultimii ani au fost observate mai multe cazuri de apariție și atacuri ale urșilor în întreaga țară și un număr mai mic de atacuri ale mistreților. Valul de apariții și atacuri ale urșilor a fost atribuit penuriei de ghinde în habitatul lor natural – ceea ce îi obligă să se rătăcească în zonele populate pentru a găsi hrană.

De asemenea, se spune că depopularea zonelor rurale și degradarea terenurilor agricole abandonate, care formau o graniță naturală între habitatul urșilor și zonele populate, ar fi fost un alt factor.

The post O maimuță care a atacat 10 persoane, inclusiv un bebeluș, este căutată de poliție appeared first on Aleph News.

Previous post Ion Cristoiu: Lumea moare şi PSD se piaptănă de-a democraţia
Next post Șoferii din Marea Britanie ar putea fi amendați cu 5.000 lire pentru aerul condiționat din mașină