Simona Halep a fost audiată la Londra în procesul de dopaj. Sportiva a pledat nevinovată

  • Simona Halep a fost audiată de Tribunalul Independent de la Londra în cazul de dopaj.
  • Sportiva a pledat nevinovată în cele două capete de acuzare primite din partea Agenției Internaționale a Integrității în Tenis.
  • Simona Halep a spus că nu a consumat vreodată intenționat substanțe interzise în sport, cu atât mai puțin roxadustat, despre care a spus că nici nu știa că există.

Simona Halep urmează să afle dacă își va putea relua cariera în circuitul tenisului de performanță. Halep a fost audiată de Tribunalul Independent de la Londra în cazul de dopaj. În urmă cu aproape 9 luni, un test antidoping care a care ieșit pozitiv la o substanță interzisă, a împiedicat-o să mai joace.

Simona Halep a pledat nevinovată în cele două capete de acuzare primite din partea Agenției Internaționale a Integrității în Tenis. Sportiva ar putea afla verdictul în următoarele două săptămâni.

Simona Halep a spus că nu a consumat vreodată intenționat substanțe interzise în sport, cu atât mai puțin roxadustat despre care a spus că nici nu știa că există.

„Nu auzisem niciodată despre această substanță așa că nu aveam habar cum ajunsese să fie depistată în urina mea. Experții au muncit mult pentru a afla motivul acestei contaminări și au descoperit astfel că a fost vorba despre contaminarea accidentală a suplimentelor și de aceea a fost găsită o cantitate atât de mică”, a spus Halep într-un interviu.

Echipa de avocați a Simonei Halep îi susține nevinovăția, spunând că ar fi vorba despre un „dopaj accidental ca forma neintenționată în care o substanță interzisă, Roxadustat, a contaminat un supliment nutritiv ingerat de Simona Halep.

Simona Halep a coborât patru locuri şi este pe 40 în clasamentul WTA, cu 1110 puncte.

Citește și:

The post Simona Halep a fost audiată la Londra în procesul de dopaj. Sportiva a pledat nevinovată appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Paun Mihaela

Previous post Poiana Brașov va avea o pistă de sanie de vară. Traseul va fi amenajat în apropierea pârtiei Bradul
Next post The Financial Times: Armata Chinei e gândită să prevină orice potențial Prigojin