România blochează Austria în NATO ca să se răzbune. Doi ofițeri austrieci nu pot participa la reuniuni

  • România ar trebui să aprobe detașarea a doi ofițeri austrieci la cartierul general NATO, însă partea română a cerut prelungire până în octombrie.
  • Austria nu este membru NATO dar participă la programe ale Alianței.
  • Partea română nu a comentat zvonurile conform cărora ar bloca participarea ofițerilor austrieci ca o presiune în cazul refuzului Schengen din partea Austriei.

Doi ofițeri austrieci nu pot participa la reuniuni NATO și asta din cauza tărăgănării intenționate a României de a intra în Schengen, scrie presa austriacă. Potrivit ziarului Kurier, România blochează Austria în NATO ca să se răzbune.

Acești doi ofițeri așteaptă de mai bine de o lună să poată participa la reuniunile Alianței Nord Atlantice. Austria nu este membră NATO, dar are un program la data în care România încă nu era membră. Este vorba despre un parteneriat pentru pace. La acest program pot participa țări care nu sunt încă membre ale Alianței, ca și Austria.

Este vorba de doi ofițeri austrieci care așteaptă aprobarea României. Este ultima țară din NATO care mai trebuie să aprobe participarea celor doi ofițeri la reuniuni NATO. De mai bine de o lună, de la începutul lunii august, România nu face acest lucru, invocând faptul că mai este nevoie de verificări ale celor doi ofițeri.

Citește și

The post România blochează Austria în NATO ca să se răzbune. Doi ofițeri austrieci nu pot participa la reuniuni appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Zlătescu

Previous post Tinder te ajută să găsești dragostea mai repede. Prețul este de 500 $ pe lună
Next post George Clooney scoate la vânzare vila de pe Lacul Como pe care o deţine de 21 de ani. Ce preț are proprietatea