România are nevoie de educație sexuală. 800 de fete sub 15 ani nasc în fiecare an

O treime din mamele minore din Europa sunt românce. Ce spun medicii specialiștiO treime din mamele minore din Europa sunt românce. Ce spun medicii specialiști

  • 800 de fete sub 15 ani nasc în fiecare an în România. Unele dintre ele sunt deja la al doilea sau al treilea copil.
  • Medicii se trezesc la cabinet cu fete de 13 ani, aduse la ginecolog de părinți, pe motiv că au probleme de infertilitate.
  • În România, e nevoie acută de educație sexuală, care să înceapă de-acasă și să fie făcută apoi la școală, de specialiști.

800 de fete sub 15 ani nasc în fiecare an în România. Unele dintre ele sunt deja la al doilea sau al treilea copil.

Medicii se trezesc la cabinet cu fete de 13 ani, aduse la ginecolog de părinți, pe motiv că au probleme de infertilitate.

În România, e nevoie acută de educație sexuală, care să înceapă de-acasă și să fie făcută apoi la școală, de specialiști. Copiii trebuie protejați de abuzuri, de sarcini nedorite și de boli cu transmitere sexuală. Trebuie să primească informații și despre contracepție, avortul nu este una dintre ele. Este o traumă pentru corp și pentru psihic, spun specialiștii.

The post România are nevoie de educație sexuală. 800 de fete sub 15 ani nasc în fiecare an appeared first on Aleph News.

Previous post „Gaslighting-ul medical” este mai frecvent decât crezi, mai ales în rândul femeilor
Next post Iarna va fi grea din punct de vedere energetic, dar România are un avantaj