Prințul Harry a câștigat licitația pentru a contesta decizia Marii Britanii cu privire la măsurile de securitate

Prinţul Harry a semnat prefaţa unei cărţi dedicată copiilor care se confruntă cu pierderea unei persoane dragiPrinţul Harry a semnat prefaţa unei cărţi dedicată copiilor care se confruntă cu pierderea unei persoane dragi

  • Un judecător al Înaltei Curți britanice a acordat permisiunea pentru o parte din cererea lui Harry de revizuire judiciară a deciziei.
  • Harry contestă o decizie prin care i se cere să nu mai beneficieze de protecție din partea poliției în timp ce se află în Marea Britanie.
  • Reprezentanții legali ai lui Harry nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

Prințul Harry al Marii Britanii a primit permisiunea de a contesta în instanță o decizie a guvernului britanic cu privire la măsurile sale de securitate, se arată într-o hotărâre pronunțată astăzi de Înalta Curte.

Harry, care s-a mutat în Statele Unite în urmă cu doi ani împreună cu soția sa Meghan, contestă o decizie prin care i se cere să nu mai beneficieze de protecție din partea poliției în timp ce se află în Marea Britanie, chiar dacă el însuși acoperă costurile.

Decizia a fost luată la începutul anului 2020 de către Comitetul executiv pentru protecția regalității și a personalităților publice, în numele Ministerului de Interne, ministerul responsabil pentru poliție, imigrație și securitate.

Un judecător al Înaltei Curți britanice a acordat permisiunea pentru o parte din cererea lui Harry de revizuire judiciară a deciziei. Un control judiciar presupune ca un judecător să examineze legitimitatea unei decizii a unui organism public.

Permisiunea pentru Harry de a solicita revizuirea judiciară a fost acordată pentru mai multe motive diferite, deși nu toate cele pe care le solicitase echipa juridică a prințului, se arată în hotărârea, publicată pe site-ul instanței. Reprezentanții legali ai lui Harry nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii. Ministerul de Interne nu a comentat imediat.

La începutul acestei luni, avocații prințului, nepotul reginei Elisabeta, au susținut în instanță că casa regală nu ar fi trebuit să fie implicată în decizia Marii Britanii de a-i refuza protecția poliției în Marea Britanie.

The post Prințul Harry a câștigat licitația pentru a contesta decizia Marii Britanii cu privire la măsurile de securitate appeared first on Aleph News.

Previous post Viziunea apocaliptică argumentată. Ce înseamnă pentru Putin „miliardul de aur”
Next post Iohannis a promulgat legea de ratificare a acordului privind aderarea Finlandei şi Suediei la NATO