Iohannis a promulgat legea de ratificare a acordului privind aderarea Finlandei şi Suediei la NATO

  • Pe 18 mai, Finlanda şi Suedia au aplicat pentru aderarea la NATO.
  • Pe 28 iunie, preşedintele turc Erdogan, preşedintele finlandez, premierul suedez şi secretarul NATO Jens Stoltenberg au purtat negocieri la Madrid.
  • Președinții au semna un memorandum pentru ca Suedia şi Finlanda să poată continua cu cererile de aderare.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea de ratificare a protocolului privind aderarea Finlandei şi Suediei la NATO.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a semnat vineri decretul privind „promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Republicii Finlanda la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949, şi a Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949 (PL-x 437/2022)”.

Pe 18 mai, Finlanda şi Suedia au aplicat pentru aderarea la NATO. Trebuiau să primească o invitaţie pentru a participa la Summitul de la Madrid, dar votul Turciei a blocat procesul.

Pe 28 iunie, preşedintele turc Erdogan, preşedintele finlandez, premierul suedez şi secretarul NATO Jens Stoltenberg au purtat negocieri la Madrid, iar preşedintele Turciei şi-a schimbat decizia, şefii de stat semnând şi un memorandum pentru ca Suedia şi Finlanda să poată continua cu cererile de aderare.

The post Iohannis a promulgat legea de ratificare a acordului privind aderarea Finlandei şi Suediei la NATO appeared first on Aleph News.

Previous post Prințul Harry a câștigat licitația pentru a contesta decizia Marii Britanii cu privire la măsurile de securitate
Next post Scurtă istorie a hârtiei. De la papirus la E-paper