Președintele turc Erdogan sosește în Ucraina pentru discuții trilaterale

președintele Erdoganpreședintele Erdogan

  • Erdogan se va întâlni la Lvov cu liderul ucrainean Zelenski și cu secretarul general al ONU, Guterres.
  • Discuțiile vor fi urmate de un summit trilateral cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.
  • Guterres se va îndrepta spre Turcia și va vizita CCM din Istanbul.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a sosit joi în orașul ucrainean Lvov pentru discuții cu omologul său ucrainean și cu șeful ONU. Înainte de a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Erdogan va depune o coroană de flori la cimitirul istoric Lychakiv.

El va avea o întâlnire bilaterală cu Zelenski la Palatul Potocki și va discuta toate aspectele relațiilor turco-ucrainene la nivel de parteneriat strategic. Discuțiile bilaterale vor fi urmate de un summit trilateral cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Erdogan, Zelenski și Guterres vor discuta despre măsurile care pot fi luate pentru a pune capăt războiului dintre Ucraina și Rusia prin mijloace diplomatice, precum și despre menținerea mecanismului stabilit pentru exportul de cereale ucrainene pe piețele mondiale, potrivit președinției turce.

Aceștia sunt așteptați să țină o conferință de presă comună după întâlnirea trilaterală. La 22 iulie, Turciei, ONU, Rusia și Ucraina au semnat la Istanbul un acord pentru redeschiderea a trei porturi ucrainene din Marea Neagră pentru exportul de cereale ucrainene blocate din cauza războiului, care a început în februarie.

Pentru a supraveghea acest proces, la 27 iulie a fost deschis oficial un Centru comun de coordonare (CCC) la Istanbul, format din reprezentanți ai celor trei țări și ai ONU, pentru a permite transportul în siguranță al produselor alimentare comerciale și al îngrășămintelor cu nave comerciale.

Potrivit ONU, Guterres are programată și o vizită în orașul-port ucrainean Odesa pentru a vedea transportul de cereale. Sâmbătă, el se va îndrepta spre Turcia și va vizita CCM din Istanbul.

The post Președintele turc Erdogan sosește în Ucraina pentru discuții trilaterale appeared first on Aleph News.

Previous post BILANȚUL ZILEI. Scăderea în mod constant a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19
Next post Rușii torturează profesori și ard cărți în încercarea de a eradica învățământul ucrainean