Președintele României participă la o întâlnire restrânsă pentru pregătirea summitului NATO

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea OffshorePreședintele Klaus Iohannis a promulgat legea Offshore

  • Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la reuniune vor mai participa premierii Belgiei, Letoniei, Poloniei şi Portugaliei, precum şi secretarul general NATO.
  • Întâlnirea are loc la invitaţia premierului Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, şi a premierului Regatului Danemarcei, Mette Frederiksen.
  • Reuniunea vizează coordonarea poziţiilor şi a mesajelor comune ale statelor aliate în perspectiva summitului NATO de la Madrid, de la finalul lunii iunie.

Preşedintele Klaus Iohannis participă marţi la Haga la reuniunea în format restrâns organizată de premierul Ţărilor de Jos şi premierul Danemarcei în pregătirea Summitului NATO.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la reuniune vor mai participa premierii Belgiei, Letoniei, Poloniei şi Portugaliei, precum şi secretarul general NATO. Întâlnirea are loc la invitaţia premierului Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, şi a premierului Regatului Danemarcei, Mette Frederiksen.

Reuniunea vizează coordonarea poziţiilor şi a mesajelor comune ale statelor aliate în perspectiva summitului NATO de la Madrid, de la finalul lunii iunie.

Pe agenda discuţiilor figurează situaţia din Ucraina, continuarea asistenţei pentru Ucraina, pregătirea deciziilor Summitului de la Madrid privind consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO pe Flancul Estic al Alianţei, procesul de negociere a noului Concept Strategic al NATO şi perspectivele aderării la Alianţă a Suediei şi a Finlandei.

The post Președintele României participă la o întâlnire restrânsă pentru pregătirea summitului NATO appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 110 zile de invazie. Ucraina încă rezistă în fața Rusiei
Next post Fanii Neversea pot primi abonament gratuit la festival dacă donează sânge