Pompierii români intervin la stingerea unui incendiu din Nord-Estul Atenei

  • Pompierii români intervin la prima misiune de stingere a unui incendiu izbucnit lângă mai multe locuinţe din zona Penteli, aflată în Nord-Estul Atenei.
  • Pe 15 iulie, cel de-al doilea contingent format din 28 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autorităţile elene prin activităţi de monitorizare şi stingere a incendiilor de pădure în zone din Nordul Atenei.
  • Au fost planificate mai multe sesiuni de pregătire şi antrenamente, împreună cu omologii eleni, care să asigure gestionarea optimă a intervenţiilor din teren.

Pompierii români intervin la prima misiune de stingere a unui incendiu izbucnit lângă mai multe locuinţe din zona Penteli, aflată în Nord-Estul Atenei.

Pe 15 iulie, cel de-al doilea contingent format din 28 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autorităţile elene prin activităţi de monitorizare şi stingere a incendiilor de pădure în zone din Nordul Atenei.

Au fost planificate mai multe sesiuni de pregătire şi antrenamente, împreună cu omologii eleni, care să asigure gestionarea optimă a intervenţiilor din teren.

Pentru prevenirea evenimentelor care să pună în pericol viaţa comunităţilor şi familiarizarea cu specificul zonei de intervenţie, la solicitarea ofiţerului de legătură grec, cei 28 de militari români, cu trei maşini de stingere, o cisternă de mare capacitate, o autospecială cu capacitate de trecere mărită şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă au efectuat misiuni de monitorizare în regiunea Attica, în jurul Parcului Naţional Schinia.

În acest moment, pompierii români intervin la prima misiune de localizare şi lichidare a incendiului izbucnit în proximitatea mai multor locuinţe din zona Penteli, aflată în Nord-Estul Atenei.

În perioada 1 iulie – 1 august 2022, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, participă cu un modul naţional specializat de stins incendii de pădure la un program pilot de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor elene în gestionarea acestui tip de risc.

Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activităţii de pregătire a modulelor de intervenţie aparţinând statelor membre, precum şi îmbunătăţirea interoperabilităţii între forţele participante.

Activarea şi operaţionalizarea modulului specializat de stins incendii de pădure se realizează pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare şi stingere a focarelor de pe teritoriul Greciei, în locaţiile stabilite de partenerii eleni.

Suplimentarea tehnicii şi a personalului de intervenţie va fi realizată în funcţie de dinamica situaţiilor înregistrate în teren, la solicitarea autorităţilor elene, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Programul de asistenţă este finanţat de UE şi a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunităţile elene, după incendiile devastatoare înregistrate anul trecut. Acesta se regăseşte în noua politică a UE pentru limitarea incendiilor de pădure din sudul Europei şi reuneşte echipaje operative de stingere din mai multe ţări europene.

The post Pompierii români intervin la stingerea unui incendiu din Nord-Estul Atenei appeared first on Aleph News.

Previous post Deputaţii maghiari solicită reducerea puterii Parlamentului European: „Democraţia trebuie scoasă din fundătură”
Next post Prima doamnă a Ucrainei, primită cu flori la Casa Albă. Urmează să se adreseze Congresului american