Cea mai bună jucătoare de tenis din Rusia, Daria Kasatkina, și-a declarat public orientarea sexuală: „A trăi în minciună este imposibil”

  • Daria Kasatkina, care a ajuns anul acesta în semifinala de la Roland Garros, a declarat că „a trăi în minciună” este imposibil, adăugând că are prietenă.
  • Ea a mai adăugat că a fost inspirată să își facă publică orientarea sexuală, după ce fotbalista rusă, Nadya Karpova, a dezvăluit, la rândul său, că este homosexuală.
  • În 2013, Rusia a interzis discuțiile și „promovarea relațiilor sexuale netradiționale” în rândul minorilor și a restricționat susținerea sau protestul LGBT+ în public.

Jucătoarea de tenis feminin numărul unu din Rusia, Daria Kasatkina, și-a declarat public orientarea sexuală, potrivit Sky News.

Într-un interviu acordat unui blogger rus, Vitya Kravchenko, jucătoarea de 25 de ani a declarat că „a trăi în minciună” este imposibil, adăugând că are prietenă.

Kasatkina ocupă locul 12 în lume și a ajuns, luna trecută, în semifinale la Roland Garros.

Ea a declarat că a fost inspirată să își facă publică orientarea sexuală, după ce fotbalista rusă, Nadya Karpova, a dezvăluit, la rândul său, că este homosexuală.

„Să trăiești în pace cu tine însuți este singurul lucru care contează”, a adăugat ea. „Cred că este important ca persoanele influente din sport sau din orice altă sferă să vorbească despre asta. Este important pentru tinerii care au nevoie de sprijin.”

La scurt timp după publicarea interviului, Kasatkina a postat, pe Twitter, o fotografie cu Natalia Zabiiako, o patinatoare de origine ruso-estonă.

Zabiiako a câștigat argintul la Jocurile Olimpice din 2018 din Coreea de Sud și a postat aceeași fotografie pe Instagram.

În 2013, Rusia a interzis discuțiile și „promovarea relațiilor sexuale netradiționale” în rândul minorilor și a restricționat susținerea sau protestul LGBT+ în public.

Kasatkina locuiește și se antrenează în Spania, unde a fost filmat interviul și a cerut, de asemenea, încetarea luptelor din Ucraina.

„Ca războiul să se termine”, a spus Kasatkina când a fost întrebată ce își dorește cel mai mult și a descris conflictul ca fiind un „coșmar total”.

The post Cea mai bună jucătoare de tenis din Rusia, Daria Kasatkina, și-a declarat public orientarea sexuală: „A trăi în minciună este imposibil” appeared first on Aleph News.

Previous post Deputaţii maghiari solicită reducerea puterii Parlamentului European: „Democraţia trebuie scoasă din fundătură”
Next post Prima doamnă a Ucrainei, primită cu flori la Casa Albă. Urmează să se adreseze Congresului american